Nelo 4 onbetwiste leider in Provinciale A

Published in H4 Nieuws

Zaterdag 8 november 2014 - Terwijl de novemberzon zich terugtrekt in het westen, verzamelen onze helden zich aan “The Hummel College Arena”. Ze bereiden zich voor op wat een topper belooft te worden. De tegenstander, United Tongeren, volgt in het klassement meteen onze ploeg op. Dit met bovendien maar één puntje verschil. Het wordt dus ongetwijfeld een verbeten strijd, met als inzet niets minder dan de leiderspositie in de competitie.
Echter, al gauw lijkt het aangekondigde duel uit te lopen op een sisser. Tongeren is namelijk de spelerstruitjes vergeten. Komt het door de stress om onze gladiatoren in de Hel van het Noorden tegemoet te moeten treden? Wie zal het zeggen? Hoe dan ook is de scheidsrechter onverbiddelijk: zonder truitjes zal Tongeren forfait moeten geven. Om dit te vermijden, worden in allerijl de reservetruitjes van de p-ploeg aangevoerd en kan -hetzij met enige vertraging - de tweekamp alsnog beginnen.

Beginnen doet de strijd met al meteen een tegenslag voor Sporting Nelo. Reeds na enkele seconden weet Tongeren een doelpunt uit de mouwen van onze shirts te schudden. Gelukkig kan Jasper ‘Kriek’ Van Criekinge direct het evenwicht herstellen door een bal in de netten van de tegenstander te jagen. Kriek bouwt voort op dit elan en scoort enkele minuten later opnieuw. Zo komt de doelpuntenmachine van Sporting Nelo gestaag op gang, terwijl United Tongeren niet meteen een antwoord weet te bieden.
Tongeren botst aan de andere kant van het veld immers keer op keer op onze verdediging die, met Kris ‘Leppie’ Leppens als voorste man, een massieve muur vormt. De ballen die toch voorbij onze verdediging geraken, kan Pieter ‘Bodje Jr.’ Bodvin vakkundig uit het kader weren. Dit maakt dat Tongeren pas na 10 minuten erin slaagt om een tweede keer te scoren. Ondertussen heeft Sporting Nelo met 5 doelpunten al een kleine voorsprong kunnen uitbouwen.
Een voorsprong die de komende spelminuten alleen maar zal toenemen. Sporting Nelo is ondertussen teruggevallen op een 6-0 verdediging, terwijl de succesvolle tegenaanvallen elkaar gezwind opvolgen. Ook in tweede fase kan rood-zwart scoren. Door middel van vlot passenspel en vloeiende acties wordt door onze titanen meermaals een bres geslagen in de verdediging van Tongeren. Een verdediging die driester wordt door de toenemende druk, wat resulteert in een penalty voor Sporting Nelo in de 24ste minuut. Onder luide aanmoediging van het publiek kan Ravytzo ‘Tom Ravyts’ de Gruwelijke de penalty verzilveren. Vervolgens stoomt Sporting Nelo verwoed voort richting de rust onder de instructies van speler-coach Wim Peters, terwijl de toeschouwers de kloof op het scorebord alleen maar zien toenemen. Bij het einde van de eerste helft staat de stand op 21-7 voor Sporting Nelo.

Sporting Nelo start zelfverzekerd de tweede helft. De Neerpeltse verdediging geeft de tegenstander een beetje meer ademruimte dan in de eerste helft, waardoor Tongeren iets vaker een kans krijgt. Dit maakt de opdracht voor keeper Kris ‘Boris’ Severens moeilijker, maar desalniettemin kan ook hij onze netten vrijwaren van de shots van Tongeren. In de aanval speelt Sporting Nelo enigszins roekelozer, waardoor ook hier Tongeren meer speelruimte krijgt. Dit maakt dat het spel vaak heen en weer gaat, wat de overzichtelijkheid niet ten goede lijkt te komen. Wanneer een speler van Tongeren in tegenaanval schijnbaar scoort, weerklinkt geen enkel signaal van de scheidsrechter. Loopfout? Cirkelfout? Goal? Onduidelijkheid regeert. Ook bij een vrijworp van Tongeren ontstaat er verwarring op het veld. Wanneer een speler van Tongeren een pas geeft, lijkt de vrijworp genomen. Vervolgens legt Tongeren de bal neer op de 9-meterlijn, waar hij luttele seconden blijft liggen als een weerloos konijntje op de Kempense heide. Onze valk Niels ‘Pino’ Valkenborgh ziet zijn kans schoon, en vliegt er dan ook vandoor met deze hapklare brok tussen zijn klauwen geklemd. Het gehele Tongerse team, alsook de scheidsrechter, staart Pino verweesd na. Omwille van de fair play schiet Pino dan maar bewust rakelings langs het doel.
Op deze feiten na, kent de tweede helft een normaal verloop. Het tempo blijft relatief hoog, maar het verschil is reeds gemaakt. Tim Habraken kan de match dan ook afsluiten met het genadeschot, een voltreffer in de linkerbovenhoek. Wanneer het eindsignaal vervolgens weerklinkt, is de uitslag overduidelijk: Sporting Nelo bevestigt zijn leiderspositie in het klassement met 36-15. Zo komen de eindrondes alweer wat meer binnen handbereik, en kan de voorbereiding voor onze volgende match vol goede moed beginnen.

Doelpunten/Buts: Pieter Bodvin (0), Daan Camps (1), Seppe Camps (3), Cedric D’Hondt (6), Kris Leppens (2), Jeff Looijmans (3), Jesse Maes (2), Tom Ravyts (2), Kris Severens (0) Bert Torfs (1), Niels Valkenborgh (2), Jasper Van Criekinge (9), Wim Peters (2), Tim Habraken (3).

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64