En dat pijnlijk is letterlijk te noemen. Sporting werd helemaal kapot gespeeld. Ephrahim Jerry en Mats Pastoor moesten nog gekwetst toekijken vanop de zijlijn. Zij kregen daar echter het gezelschap van Versleeuwen na 53 seconden (rode kaart wegens vermeende tik in het aangezicht van Beemsterboer). Tom Lukkesen had zijn enkel al de gips ingejaagd bij het 2e team in de voorwedstrijd. In de eerste minuut van de tweede helft werd bij een onzacht contact Vlatko Tasevski aan de enkel gekwetst en in dezelfde minuut overkwam Louis Vandebeeck hetzelfde aan de knie. Ook David Denert moest van het veld gedragen worden met een knieblessure. Kim Schroeder tenslotte viel op zijn duim en is ook afwachten hoe erg dit zal zijn. Tasevski verbeet de pijn en kwam 10 minuten voor het einde terug op het veld maar kon niet voluit gaan.
 
De wedstrijd op zich was best rommelig en de scheidsrechters deelden in de malaise. Het bleef echter heel de wedstrijd gelijk opgaand: 2-4 na 10', 7-8 na 20' en 10-12 aan de rust. Sporting was dus wel meestal (nipt) op achtervolgen aangewezen. Vernooy en Schroeder knokten het hardwerkende Sporting voorbij Volendam en met 14-13 (40') en 18-16 na 50' was de overwinning dichtbij. Maar de personele problemen bij het totaal kapot gespeelde Sporting zorgden ervoor dat het veel frissere Volendam (zij konden constant doorwisselen) via Robin Jansen het laken alsnog naar zich toe kon trekken. Sporting kan nu de wonden likken en proberen een team op de been te krijgen tegen volgende week in Visé ! We noteerden wel de terugkeer van Youri Denert. Nog niet echt in doel maar wel al op de bank en klaar om eraan te beginnen.
 
NeLo: Vansloot 3, Versleeuwen, Tasevski 3, Vernooy 4/1, Schroeder 3, Cnyerim 2, Vandebeeck 1, Kittel 1, Barnyak, Schoenaker 1, Denert D 1, Denert Y, Polfliet.
 
Volendam: Claessens, Visser 2/2, Baijens 1, Kok, Eijlers, Van Schie 4, Geus 1, Bourget 2, Beemsterboer 5, Zwarthoed, Roos 2, Janssen 3, Hinskens 1, Mrsulja.

 

SR's : Beulakker-Gilis

Bene-league : zaterdag tegen Volendam !

Published in H1 Nieuws
%PM, %14 %803 %2019 %19:%Feb

 

Afgelopen zaterdag werd er gewonnen in Sasja met 23-26. Een belangrijke overwinning voor Sporting. Er resten ons nog 5 wedstrijden waarvan 3 thuiswedstrijden (Volendam aanstaande zaterdag 16/02 om 20u15, Tongeren en Quintus) en 2 verplaatsingen (Visé en Bevo). Sporting speelt tussendoor ook nog een andere zeer belangrijke match, namelijk de halve finale van de Beker van België. Onze tegenstander in die wedstrijd is opnieuw Tongeren. Heel wat leuke wedstrijden in het vooruitzicht. Nu zaterdag dus eerst tegen Volendam, de heenwedstrijd werd met 2 doelpunten verschil verloren (27-25). Ephrahim Jerry en Youri Denert zijn nog gekwetst, kunnen we revanche nemen ?
 
Ook de tweede ploeg (Liga heren) speelt hun topper tegen Bocholt om 18.15 hr. De nummers één tegen twee ! Onze dames spelen om 16.30 hr tegen de nummer 5 Don Bosco Gent (Tweede Nationale). In de Limburgse reeks, in de play-offs, speelt Nelo3 de topper tegen Hasselt, de nummer 1 tegen nummer 2 om 13.00 hr in het Dommelhof.

 

De Sporting Liga ploeg zakte zaterdag af naar het verre Roeselare. Een licht gewijzigde ploeg, met eventuele terugkeer van Jeff en Wout na hun blessures.  En wetende dat er zonder hars wordt gespeeld : enkele belangrijke uitdagingen ! 
De andere Limburgers, die van Lommel United, hadden hier vanavond al met 4-2 verloren, want kon Nelo op de parket leggen vandaag ?
 
Roeselare startte vol grinta, en bepaalde in de beginfase het tempo, dat vooral laag lag.  Sporting speelde niet snel genoeg rond, matte de Westvlaamse verdediging te weinig af en vond in de eerste helft niet de juiste afstelling in verdediging. Sporting volgde wel mee in het zog van de thuisploeg, 4-4 10', Roeselare met een reeksje van vier, naar 10-6 20', Sporting terug aanhaken en naar 11-9, dan pakken we echter nog 4 goals op 3 minuten en scoren slechts één keer met een ruststand van 15-10 !  
 
De tweede helft brachten we de ex-geblesseerden Jeff en Wout, die stuurden hun verdediging en zo klom Sporting met prima inzet snel naar een 18-18 in de 23', met slechts 3 goals tegen in 23' ! Nu vooral onder impuls van Thomas, Simon, Robbe, Kenzo en keeper Jarne. Een spannend einde, met een Jeff die ondertussen een dikke kniestoot ontving en de (onterecht) bijhorende 2' helaas ook. Het zat er langs beide kanten nog in, maar Roeselare trok uiteindelijk, net iets meer verdiend, de punten naar zich toe. 
Prima tweede helft, volgende week vanaf minuut 1 dezelfde grinta thuis tegen leider Bocholt !
 
Nog vermelden dat de scheidsen top waren, met 93.81 % onbetwistbare beslissingen prima gefloten ! We onthouden dat we in de laatste minuut een schitterende "Mikkel Hansen" goal hebben gezien, die helaas geen punten bracht, dat we in overtal (veel meer) moeten scoren, en ook zien we liever geen onnodige (middel)vingertjes op het veld voor het einde van de match (ook niet erna), excuses overigens aanvaard na de match. 
 
En dan de kip of het ei vraag : Liga > iedereen met hars of niet?
 
Sporting : Jarne Arts, Nick Deekens, Kenzo Vanvlierden (7), Wout Bodvin, Simon D'hondt (2), Brechts Kerkhofs (1), Door Vandebeeck (1), Thomas Lehaen (3), Jeff Vandebeeck, Victor Lehaen, Robbe Spooren (6), Tom Lukkesen (2)
 
Roeselare : Brackeyn, Vervaele (2), Gracco (5), Lepoutre (4), Vansteenkiste (3), Maertens (1), Coppens, Vanoudenaerde, Vandewoestyne (4),  Meul, Brackeva, Dewulf (2)

Sporting omzeilt moeilijke klip in Sasja: 23-26 winst

Published in H1 Nieuws
%AM, %10 %437 %2019 %10:%Feb

 

Belangrijke punten! Mooi was het niet omdat Sasja met 3 pionnen vooruit verdedigde waardoor je veel lijf-aan-lijf gevechten krijgt en weinig mooi uitgesponnen aanvallen. Het was dan ook even zoeken vooraleer we de juiste tred gevonden hadden. Sasja speelde collectief sterk en vond dikwijls cirkelspeler Gijs. Het leidde na 10’ met 5-3. Tasevski verving de nog steeds geblesseerde Jerry op spelverdeler en deed dat prima. Het was niet makkelijk, maar hij bleef goed handballen en liet zijn medespelers de ruimte op cirkel zoeken. Zelf won hij dikwijls zijn duels en kon zo zijn iedereen in stelling brengen of zelf scoren. Voor Schoenaker en Versleeuwen was dit geen leuke verdediging en zij werden dan ook vervangen door Schroeder en Vandebeeck. Beiden kwamen goed in en wogen op de verdediging. Sporting kwam stilaan terug maar Sasja bleef nipt aan de goede kant van de score (9-8 na 20’ en 15-14 aan de rust).

In de tweede helft zat de dekking (met een goede Barnyak en Vernooy) en vooral ook doelman Vanleeuwen beter in de wedstrijd. De druk werd verhoogd op de dekking van Sasja en die liepen daarom regelmatig tegen een tijdstraf op. Sporting drukte door en nam de wedstrijd nu echt in handen: 17-19 na 40’. Vandebeeck moest ondertussen opgelapt worden maar kon (moest) toch terug spelen. De voorsprong ging naar 3 en zelfs 5 doelpunten 20-23 na 50’, 21-26 na 55’. Sasja deed nog wat terug via de technische worpen van Stulens maar verder dan een 23-26 kwam het niet meer. Een belangrijke overwinning voor Sporting. Er resten ons nog 5 wedstrijden waarvan 3 thuiswedstrijden (Volendam, Tongeren, Quintus) en 2 verplaatsingen (Visé en Bevo). Daarmee moeten we onze huidige positie zien vast te houden. Tussendoor volgt nog de halve finale van de Beker van Belgie (don 14/3 thuis tegen Tongeren).

Liga : Sporting - HCO : 33-21

Published in H2 Nieuws
%PM, %06 %777 %2019 %18:%Feb

 

Bij de start van het seizoen speelden toen nog Overpelt tegen Neerpelt.
Afgelopen zaterdag was het Pelt tegen Pelt, met uiteraard weer wat bekend volk in beide rangen.
 
De start was sowieso voor Sporting met een 4-0 na 4', en na 15' een 11-4, met goals van oa Door, Tom, Thomas en good old Balasz, maar dan kwam de Overpeltse motor een beetje aan het draaien, onder impuls van een Dante en Bernd.
Overpelt haakte dus terug aan, en bij de rust stond het 14-11, en was de comfortabele voorsprong met de zon verdwenen.
De tweede helft nam Sporting opnieuw het heft in handen, Tom, Balasz, Door, Kenzo en Thomas trokken de ploeg naar een 21-13 (10') en een 27-16 (20'),  aan de overzijde opnieuw Bernd en, kersverse papa, Mitch (iets boven competitiegewicht, teveel stenen gegeten ?) boden nog wat weerstand, om te eindigen met een 33-21 overwinning voor Nelo.
Nog vermelden dat zowel Jarne als Simon goed aan 't pakken waren.
 
Volgende week de verre verplaatsing naar Roeselare ! Supporters op post !
Dat is al geleden, van de vorige eeuw dat er slechts 40 doelpunten vielen in een handbalmatch. De verdediging van beide teams was uitstekend. Na 7 minuten 1-1, en 9-9 aan de rust. Sporting speelde met Schoenaker en Vernooy in het centrum van een platte 6-0 dekking en Lions deed het met een offensieve 3-2-1 dekking om de schutters van Sporting vroeg op te vangen. Sporting miste overigens met Ephrahim Jerry (ex-Lions) haar aanvalsleider door een spierscheur. Cirkelspeler Vansloot was er door nierproblemen ook niet bij, maar kan volgende week weer aanpikken. Ook Vernooy kon enkel in dekking ingezet worden.
 
Bij zulke uitslagen moeten de keepers ook hun duit in het zakje gedaan hebben en niets was minder waar. De 2 doelmannen leverden een prima prestatie af! Ook de scheidsen speelden een opvallende rol. Ze floten correct, aan 2 kanten hetzelfde, maar ze namen de strikte lijnen van het afgelopen WK mee. Iets waar onze jongens in de BeNe-league nog geen kennis mee gemaakt hadden. Gevolg: het regende tijdstraffen in de eerste helft. Daardoor werd het voor de coaches constant puzzelen.
 
Na de 9-9 aan de rust, scoorde Sporting het eerste doelpunt in de tweede helft en nam het de leiding. Vanaf dan werd het echter volledig monddood gemaakt door de sublieme defensie van de Lions met puntverdediger Luca van Straaten in een hoofdrol. Zowat elke verdediger van Lions won het 1 tegen 1 duel van onze jongens en van Straaten dichtte dan ook nog eens elk gat dat er misschien toch nog viel. Omdat Sporting zo bijna 20 minuten niet meer scoorde liepen de Lions rustig weg, zonder echt onder druk te komen. Via 12-16 (40 ') en 12-21 (50') was de wedstrijd al lang gespeeld! En hoe hard Tasevski en Schroeder ook hun best deden, het was echt hard werken om af en toe een gaatje te vinden. Gevolg: een voorhistorische 15-25 op het bord na 60 minuten. Sporting scoorde slechts 6 doelpunten in de 2e helft en daarmee kan je het laken natuurlijk niet naar je toe trekken. Dat moet de allereerste keer zijn in vele jaren dat we aanvallend geen reactie konden bieden. De defensie wordt echter elke week beter en dat geeft moed om de belangrijke volgende weken aan te vatten met wedstrijden tegen Sasja en Volendam waar gescoord moet worden!
 
Sporting NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Tasevski 1, Versleeuwen 1, Vernooy, Schroeder 4, Cnyrim, Vandebeeck 1, Follon 1/1, Kittel, Barnyak 1, Schoenaker 1, Lukkesen, Denert 5/2.
 
Lions: Schmeits 2, van Straaten 2, Feldmann, Schenk, Hoiting, Heijnen 2, Jansen, Roefs, Steins 4/1, Baart 2, Adams R, Adams J 4, Stavast 7/1, Strauven 1, Ramos 1, Versteegden.
 
SR’s: Hommen en Remmerswaal
 

Sporting zaterdag tegen de Lions !

Published in H1 Nieuws
%PM, %31 %739 %2019 %17:%Jan

 

Afgelopen weekend wisten onze jongens te winnen van Hurry-Up. Door deze punten en de andere uitslagen die ons gunstig gezind waren, staan we nu op 2 punten van de Final 4. Het kan dus nog! Nu zaterdag moet er dan wel gewonnen worden tegen Lions. De Limburgers pakten vorig jaar geen enkele prijs en zijn zeker gemotiveerd.... geen gemakkelijke maar ook geen onmogelijke opdracht. We hopen u massaal te mogen verwelkomen om onze jongens aan te moedigen en zo de punten in Dommelhof te houden.

De wedstrijd gaat van start om 20u15. Be there!

 

Om 18.15 hr spelen de Sporting Liga heren de derby tegen HCO !

Om 16.30 hr spelen de Dames Tweede Nationale tegen Sprimont 

Om 15.00 hr spelen de H3 tegen de H4 in de regionale play offs hun eerste match

 

 

 

Sporting verliest met opgeheven hoofd: 31-36

Published in H1 Nieuws
%AM, %21 %336 %2019 %08:%Jan
 
Voor een volle sporthal Dommelhof met een pak handbalgekke supporters was het aangenaam toeven in een fantastische sfeer! Het werd stuivertje wisselen de hele wedstrijd, maar de routine en ervaring van Bocholt gaven uiteindelijk de doorslag! Bij Bocholt scoorden Neerpeltenaars Valkenborgh en Spooren 18 van de 36 doelpunten. Bij Sporting waren Versleeuwen, Jerry en Schoenaker goed bij schot, maar elke keer als Sporting langszij kwam, liep Bocholt collectief weer uit en moest Sporting achtervolgen. Toch was de wedstrijd spannend tot de laatste 5 minuten, maar het alles of niets spelletje van Vlijm lukte niet waardoor Bocholt een overdreven 31-36 op het bord kon zetten.
Sporting heeft zeker stappen gezet en komt dichterbij, maar zal nog wat tijd nodig hebben om de laatste stapjes te zetten.
 
Sporting: Van Leeuwen, Polfliet, Vansloot 2, Versleeuwen 7, Jerry 6/1, Tasevski 2, Schroeder 1, Cnyrim, Vandebeeck 1, Kirsz, Follon, Kittel 3, Barnyak 1,Schoenaker 4, Lukkesen, D Denert 4.
 
Bocholt: Winters 1, Spooren 9, Valkenborgh 9, Kooiman 4, Cremers, Koninckx, Gijbels, Alberts, Leroy, Lamers, Driesen, Roelants 2, Meijer 2, D Kedziora 9/3.
 
SR’s Wolbertus en Weijmans

 

 
 
Sporting NeLo heeft de overeenkomst met trainer Martin Vlijm verlengd. Het was de uitdrukkelijke wens van beide partijen om verder te gaan. Zowel de spelerskern als het bestuur is van mening dat er onder Vlijm nog verder progressie geboekt zal worden en daarvoor is deze continuïteit voor de groep erg belangrijk.
 
Het bestuur van Sporting NeLo is ambitieus en zal trachten de spelersgroep verder te versterken om volgend jaar een mooi jubileumjaar te vieren, Sporting wordt immers 50 jaar!

Sporting NeLo-Bocholt ZONDAG 20/01 om 17.00 hr

Published in H1 Nieuws
%PM, %15 %820 %2019 %19:%Jan
 
Aanstaande zondag is het zover! Sporting NeLo ontvangt Achilles Bocholt. De rivaliteit tussen de twee teams is gekend. Vele ex-spelers van Sporting maken het mooie weer bij Bocholt, en met succes! Bocholt kaapte de laatste jaren de meeste prijzen weg en verdient daarvoor de credits. Het staat ook nu weer aan de leiding en is de favoriet. Echter zal Sporting NeLo haar vel duur verkopen! Willen we nog wat opschuiven in de ranking, is winst tegen Bocholt bijna noodzakelijk. Helaas komt de wedstrijd nog net iets te vroeg voor Marco Vernooy en Youri Denert (en uiteraard ook nog voor Mats Pastoor) maar de rest van het team heeft er heel veel zin in en trainen erg scherp. Onze jongens zouden heel erg graag de thuissupporters willen verwennen, maar moeten dan een antwoord verzinnen op een Bocholt dat in de eerste minuten verschroeiend het heft in handen zal willen nemen. Als we dan te ver moeten achtervolgen wordt het heel erg moeilijk.
 
Dus onze supporters hebben we heel hard nodig om het Dommelhof weer om te toveren tot de hel van het Noorden!
Wij verwachten iedereen in het rood aanstaande zondag 17.00 hr! Kom op tijd want het wordt erg druk.

 

Page 1 of 68

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64