Sporting NeLo heeft zijn selectie verder versterkt met een cirkelspeler. Peter Schoenaker (15/12/1993) is het ‘oudere’ broertje van onze Robin Schoenaker. Samen speelden ze lange tijd bij Arnhem maar sinds dit seizoen werden de wegen gescheiden. Robin kwam naar Sporting, Peter ging naar Bevo! Nu zijn de broeders dus terug verenigd in de BeNe-league bij Sporting NeLo.
 
Peter is een hardwerkende cirkelspeler en een uitstekend verdediger. Samen met Niels Van Sloot zal hij de cirkel heel erg onveilig maken voor de tegenstander!
Wij heten Peter van harte welkom in onze club en wensen hem veel succes!

 

 

Sporting NeLo en Adam Barnyak zijn samen overeengekomen om geen verlengstuk te breien aan de samenwerking. Barnyak had vorig jaar opnieuw aangesloten bij Sporting NeLo maar kon zich te weinig manifesteren. Een speler met zijn kwaliteiten wil meer speelminuten krijgen en dus gaat Adam op zoek naar een nieuw team om zich te bewijzen. De club wenst Adam uitdrukkelijk te bedanken voor zijn bijdrage om onder andere de finale van de Beker van België (20/04 in Leuven) te bereiken en wenst hem veel succes in zijn verdere handbalcarrière. De sympathieke cirkelspeler gaat zijn uiterste best doen om de club te bedanken door te trachten de Beker van België te winnen. 
 
Bedankt Adam!!

Sporting NeLo had de hele week met ziekte en kwetsures te maken waardoor de frisheid het laatste kwartier duidelijk ontbrak. Maar de wil om te winnen was duidelijk groter bij Tongeren dan bij NeLo. Sporting zat meestal aan de goede kant van de score maar Tongeren loste niet; 4-5 na 10’ en 9-9 na 20 minuten. Als Sporting dan eens 2 à 3 doelpunten uitliep kwam Tongeren weer even snel terug bij. Zo bleef het gelijk opgaand. Daan Versleeuwen had een goeie dag en was onze gevaarlijkste opbouwer met 9 doelpunten. Ook Vandebeeck kwam goed in en liet Kittel enkele keren scoren. Toch werden nog teveel kansen op Stanojlovic gegooid, anders was de kloof al wat groter geweest. Toch ging Sporting rusten met een 13-15 voorsprong.

Het eerste doelpunt van de tweede helft was voor Tongeren, maar Sporting scoorde via Versleeuwen en Van Sloot en liep tot 4 doelpunten uit. Tongeren liet het kopje niet hangen en ging op tegenaanval weer heel snel de achterstand ophalen. Na 40 minuten 20-20 en Tongeren na 50’ op voorsprong 25-24. Tongeren knokte voor elke centimeter en welke variaties Sporting coach Vlijm ook probeerde, het kon Tongeren niet meer uit evenwicht brengen. Sporting speelde nog even alles of niets waardoor er, met een slimme Seirekidis, een groter verschil op het bord kwam: 31-27 voor Tongeren dat de overwinning door meer ‘grinta’ verdiende!

Nu even rust om hopelijk de pijntjes weg te krijgen en naar de belangrijke wedstrijden toe te werken.

 

Tongeren: De Knegt, Stonojlovic, Gille 5, Pedic 5, Devisch 3, Antic 1, De Kuyper 2, Glorieux 1, Pepels, Danse 1, Gevers, Glesner 1, Seirekidis 8/2, Vanhove, Op t Veld, D’Hanis 4.

 

NeLo: Van Leeuwen, Y Denert, Van Sloot 4, Versleeuwen 9, Jerry 1, Tasevski, Vernooy 1, Schroeder, Cnyrim 1, Vandebeeck, Follon, Kittel 5, Barnyak, Schoenaker, D Denert 6/4.

 

SR’s: Steenwinckels en Steenwinckels

De Liga-ploeg speelde een matig wedstrijdje, zaten ze al met het het feestje voor de jarige Brecht in hun hoofd ?
Een gelijkopgaande eerste helft, waar Sporting vanaf de 20' een kloofje sloeg en zo de 5 doelpunten aan de rust overhield : 13-18.
De tweede helft eenzelfde beeld, de voorsprong bleef behouden, schutters Door, Benjamin, Kenzo en Simon hielpen hun ploeg mee verder aan de overwinning. Atomix drong nog even aan in de 23' met een 25-27, daarna ging Nelo echter door naar de 25-30 in de 26' waarmee de kloof er terug was, en de winst langzaam veilig werd gesteld. Jarne plukte de laatste twee ballen nog klemvast en er zo werd afgefloten met 29-33 winst.
 
Arts Jarne, Kerkhofs Brecht 2, Bongaerts Benjamin 9, Lehaen Thomas, Vandebeeck Door 8, Spooren Robbe 3, Smets Kamiel, Vandebeeck Jeff, Lambrecht Michiel, Vanvlierden Kenzo 4, Thijs Gilles, D'Hondt Simon 5, Van Mierloo Lode 2, Bodvin Wout
NeLo coach Vlijm voerde enkele wijzigingen door in de basis. Barnyak speelde ipv Van Sloot, Kittel ipv Cnyrim, Vandebeeck ipv Versleeuwen en last but not least Youri Denert ipv Van Leeuwen in doel. Dat had zo zijn impact op de wedstrijd want met Vandebeeck (topschutter met 10 doelpunten) en Y Denert als killer in doel werden er gelijk 2 spelers tot ‘man of the match’ uitgeroepen! Quintus wilde in schoonheid afscheid nemen van de BeNe-league en kon inderdaad 20 minuten gelijke tred houden (6- 10', 11-10 20'), maar dan was het al Sporting wat de klok sloeg. Met 18-13 in de slotseconde door een goed spelende Vernooy was het rusten geblazen. In de tweede helft denderde Sporting gewoon door, eerst nog wat aarzelend: 25-19 na 40' maar dan ging het tempo snel de hoogte in.
Het doelpunt van het jaar werd gescoord door Andreas Kittel na een fantastische samenspel. Eerst speelde Tasevski de bal enig mooi door achter de rug van een zoekende Quintus speler door naar Vandebeeck die druk zette en achter de rug Kittel aanspeelde die vervolgens met een knappe draaibal de doelman verschalkte! Dommelhof ontplofte onder impuls van een geïnspireerde, feestende DJ. Zo werd Quintus volledig zoek gespeeld en werd er knap en verdiend gewonnen met 37-23. Opdracht volbracht!
Nu volgen de Belgische play-offs en de opbouw naar de finale van de Beker van Belgie!
 
NeLo: Van Leeuwen, Y Denert, D Polfliet, Van Sloot, Versleeuwen, Jerry, Tasevski 4, Vernooy 5, Schroeder 4, Cnyrim, Vandebeeck 10, Follon 1, Kittel 3, Barnyak, Schoenaker 5, D Denert 5/2.
 
Quintus: De Koning, Vermeer 1, Dofferhof 4, Vollebregt 4, De Vette 5, De Bakker 1, De Maat 2, Franken, Koop, Van Ravesteijn 5, Verbraeken, Van Den Driest 1.
 
SR’s: Schreder en Cappa

Donderdag 14 maart speelt Sporting om 20.30 hr de 1/2 finale van de Beker van België tegen Tongeren. Na de moeizame zege in de Bene-league competitie,  benieuwd wat er donderdag op het parket van het Dommelhof komt ?   Haalt Sporting Nelo de finale in Leuven ? De andere halve finalisten zijn Visé en Bocholt.Vrije toegang met sponsorkaarten en andere vrijkaarten geldt voor deze wedstrijd helaas niet.  Enkel scheidsrechters met geldige legitimatiekaart, persmensen en houders van een “ Win for life-kaart “ hebben gratis toegang.  

Vanaf 12 tot 16 jaar moet er 3 € inkom betaald worden, boven de 16 jaar betaalt men 10 €. 

De wedstrijd duurde welgeteld 15 minuten. Sporting kwam eerst op 0-2 maar Bevo bleef gretig handballen en via 9-6 (10') werd het verschil in de eerste helft opgedreven naar 4 doelpunten verschil. Na 20 minuten 16-12 en 21-17 aan de rust. Het waren dus opendeur dagen in Panningen want de verdediging en doelmannen gaven niet echt thuis. Voor Sporting stond er niets meer op het spel, maar voor Bevo des te meer. Dat  was in de 2e helft zo mogelijk nog duidelijker. Sporting scoorde in die eerste 10 minuten welgeteld 1x en Bevo 6x. Het verschil ging dus snel richting 10 doelpunten. Coach Vlijm wisselde vlot door en liet iedereen spelen maar de kopjes kreeg hij daarmee niet meer omhoog. Bevo bleef strijden en speelde bovendien snel en verzorgd handbal. De ingevallen doelman Youri Denert liet zich nog wel opmerken, maar meer dan de schade beperken zat er niet in. Sporting verloor dus met zware 36-26 cijfers en mag de batterijen nu snel opladen voor de belangrijke match aanstaande donderdag voor de halve finale van de Beker van België om 20.30 hr in sporthal Dommelhof.  Supporters op post!
 
Bevo: van den Beucken Mark, Van Grinsven, Stijweg 5/2, P Schoenaker 3, Polman 5, Augustinus 5, van Berlo, Poot 2, Colman 7/1, van Gils, van den Beucken J 3, van den Beucken N 2, Knippenbergh, Jordens 5.
 
NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Y Denert, Van Sloot 3, Versleeuwen 2, Jerry 5, Tasevski 1, Vernooy 4, Schroeder, Cnyrim, Vandebeeck 2, Follon 1, Kittel 2, Barnyak, R Schoenaker 1, D Denert 5/3.
 
SR’s: Weijmans en Wolbertus

 

Met trots kondigt Sporting NeLo een eerste transfer aan. Nederlands international Tommie Falke (26j) komt over van Hurry-Up uit Zwarte Meer (NL). Falke speelt op linkerhoek en staat momenteel 3e in de topschuttersstand van de BeNe-League. Hij is geboren in Barger-Oosterveld (dorpje in Emmen) op 8 februari 1993. Begonnen met handballen bij H.V.  S.V.B.O. op zijn 6en op 12 jarige leeftijd naar E&O gegaan. Op zijn 15e al in de eerste ploeg gekomen bij E&O en daar 5 jaar in de eerste ploeg gespeeld. De afgelopen 5 jaar heeft hij bij Hurry-Up gespeeld en nu vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging, bij Sporting NeLo! Tommie is afgestudeerd in de Medische Diagnostiek.

Hij vervangt bij Sporting NeLo David Denert die ervoor kiest om in Duitsland te gaan handballen. David’s toekomstig team is voorlopig nog niet bekend. Sporting NeLo houdt eraan David heel hard te bedanken voor duidelijk bewezen diensten en wenst hem veel succes. Maar eerst mag hij nog proberen om de uitdagingen bij Sporting NeLo (beker en play-offs) dit seizoen tot een goed einde te brengen.

Succes David en welkom Tommie!

 

 

De transfer van Tommie Falke had al veel weerklank gehad, nu ook op de radio.
Het interview kan je hieronder horen :
 
 

 

Het was weer spannend, maar deze keer liep die goed af. Het werd zoals verwacht een gesloten wedstrijd met 2 ploegen die heel goed en stug verdedigden met daarachter een goeie doelman. Zo stond het na 10’ nog altijd maar 1-2. Via Jerry nam Sporting de leiding na 20’: 5-4. De ingevallen Vandebeeck scoorde en 2 aanvallen verder werd hij op snelheid door Devisch foutief afgestopt die zo met rood bedacht werd. In overtal en met een 7-5 voorsprong dacht het publiek dat we nu wel konden uitlopen. Gemiste (straf)worpen en balverlies gaven Tongeren in ondertal, via een sterke Pedic, voldoende zuurstof om het tij helemaal te keren: 7-9 aan de rust!

In de tweede helft vielen er gelukkig wat sneller en meer doelpunten. Vansloot, Versleeuwen en Vernooy namen hun verantwoordelijkheid en gooiden Sporting naar een 14-12 voorsprong na 40’. Tongeren weigerde te capituleren en via Seirekidis bleven ze in het kielzog van Sporting. Het bleef daardoor gelijk opgaan en Tongeren ging nu hoger verdedigen. Via Vernooy werd de ruimte op cirkel gezocht en met Jerry en Tasevski probeerde coach Vlijm de 2 betere één tegen één spelers in de achterlijn te plaatsen. Dat ging redelijk goed, al misten onze jongens nog teveel open kansen. De slotminuten waren voor Sporting en voor Denert die 3 doelpunten achter elkaar scoorde. Doelman Polfliet kwam nog in en verrichtte 2 belangrijke reddingen. Vernooy en Denert gooiden een 2 punten kloof op het bord en de tijd was net tekort voor Tongeren, dat via strafworp nog tot op 1 doelpunt kwam. De belangrijke zege was echter een feit. Sporting is nu zeker van de Belgische play-offs en een verlengd verblijf in de BeNeleague. Tongeren zal met Hasselt mogen uitvechten wie het tegen Sasja moet opnemen in de play downs. Volgende week gaat het Sporting gezelschap naar Bevo.

 

NeLo: Y Denert, Van Leeuwen, Polfliet, Bongaerts, Vansloot 3, Versleeuwen 4, Jerry 5/1, Tasevski, Vernooy 3, Schroeder, Cnyrim 1, Vandebeeck 1, Kittel, Barnyak, Schoenaker 3, D Denert 4/2.

 

Tongeren: Stanojlovic, De Knegt, Van Hove, Gillé, Devisch, Antic, De Kuyper 3, Glorieux 2, Pepels 2, Danse 2, D’Hanis, Gevers, Op Het Veld, Glesner, Pedic 7, Seirekidis 7/2.

 

SR’s: Geraets en Geraets

 

Het was weer spannend, maar deze keer liep die goed af. Het werd zoals verwacht een gesloten wedstrijd met 2 ploegen die heel goed en stug verdedigden met daarachter een goeie doelman. Zo stond het na 10’ nog altijd maar 1-2. Via Jerry nam Sporting de leiding na 20’: 5-4. De ingevallen Vandebeeck scoorde en 2 aanvallen verder werd hij op snelheid door Devisch foutief afgestopt die zo met rood bedacht werd. In overtal en met een 7-5 voorsprong dacht het publiek dat we nu wel konden uitlopen. Gemiste (straf)worpen en balverlies gaven Tongeren in ondertal, via een sterke Pedic, voldoende zuurstof om het tij helemaal te keren: 7-9 aan de rust!

In de tweede helft vielen er gelukkig wat sneller en meer doelpunten. Vansloot, Versleeuwen en Vernooy namen hun verantwoordelijkheid en gooiden Sporting naar een 14-12 voorsprong na 40’. Tongeren weigerde te capituleren en via Seirekidis bleven ze in het kielzog van Sporting. Het bleef daardoor gelijk opgaan en Tongeren ging nu hoger verdedigen. Via Vernooy werd de ruimte op cirkel gezocht en met Jerry en Tasevski probeerde coach Vlijm de 2 betere één tegen één spelers in de achterlijn te posteren. Dat ging redelijk goed, al misten onze jongens nog teveel open kansen. De slotminuten waren voor Sporting en voor Denert die 3 doelpunten achter elkaar scoorde. Doelman Polfliet kwam nog in en verrichtte 2 belangrijke reddingen. Vernooy en Denert gooiden een 2 punten kloof op het bord en de tijd was net tekort voor Tongeren, dat via strafworp nog tot op 1 doelpunt kwam. De belangrijke zege was echter een feit. Sporting is nu zeker van de Belgische play-offs en een verlengd verblijf in de BeNeleague. Tongeren zal met Hasselt mogen uitvechten wie het tegen Sasja moet opnemen in de play downs. Volgende week gaat het Sporting gezelschap naar Bevo.

 

NeLo: Y Denert, Van Leeuwen, Polfliet, Bongaerts, Vansloot 3, Versleeuwen 4, Jerry 5/1, Tasevski, Vernooy 3, Schroeder, Cnyrim 1, Vandebeeck 1, Kittel, Barnyak, Schoenaker 3, D Denert 4/2.

 

Tongeren: Stanojlovic, De Knegt, Van Hove, Gillé, Devisch, Antic, De Kuyper 3, Glorieux 2, Pepels 2, Danse 2, D’Hanis, Gevers, Op Het Veld, Glesner, Pedic 7, Seirekidis 7/2.

 

SR’s: Geraets en Geraets

 

 

De medische staf en onze gekwetsten hadden een vruchtbare week achter de rug. Ze hebben nauwelijks kunnen trainen , maar waren voldoende opgelapt om te kunnen spelen. Zo waren Schroeder, D Denert, Jerry en Vandebeeck opgelapt en konden spelen. Voor Tasevski, Lukkesen, Follon en Pastoor kwam de wedstrijd nog (veel) te vroeg.
Jerry startte in de basis en liet zich samen met Vernooy positief opmerken. Sporting had de dekking goed op orde en kon Visé dan ook bijblijven en na 4-3 (10'), 8-8 (20') en 8-10 nam het brutaal de leiding. Tijd voor Visé om met dubbele mandekking te spelen en op het smalle veld in Visé vond Sporting niet meer de ruimte om gevaarlijk te zijn. Teveel nul-shots en technische fouten waardoor Visé via Carvalhais de ruststand kon vastleggen op 12-10.
Ook in de tweede helft vond Sporting geen oplossingen meer. De snelle Tasevski werd zo pijnlijk gemist om de gaten in te duiken. Danesi en Glesner (op strafworp) trokken er zich niks van aan en Visé ging in no time naar 20-14 (20') en 25-17 (50'). De kopjes waren toen al lang gaan hangen want Visé bleef sterk doortrekken. Lichtpunt was dat in het laatste kwartier Youri Denert zijn rentree mocht maken en zich meteen liet zien met enkele puike reddingen ,en dat Vernooy nu ook aanvallend helemaal terug is. Maar Visé won zo vlot en verdiend met 31-23.
Nu snel de kopjes leeg maken, de blessures verder verzorgen en volgende week knallen tegen het in vorm zijnde Tongeren. Dat verloor dan wel nipt van Bevo maar daarmee zeker niet haar vertrouwen! Dat wordt een geweldige handbalpot volgende week in Dommelhof 20.15 hr!
 
Visé: Siraut, Lupica, Gava 1, Glessner 6/4, Beckers, Cusumano 3, Danesi 5, Flajs 4, Vancosen, Marchal 1, Rola 3, Bello, Hadzic 2.
NeLo: Polfliet, Y Denert, Van Leeuwen, Bongaerts, Vansloot 3, Versleeuwen 1, Jerry 3, Vernooy 7, Cnyrim 1, Schroeder, Vandebeeck 1, Kittel 1, Barnyak, Schoenaker 2, D Denert 4.
 
SR’s: Box en Martens

 

Page 1 of 69

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64