Pupillen (J14) van Sporting blijven ongeslagen in reguliere competitie (na hele spannende wedstrijd) !

Published in J14 Nieuws

Afgelopen weekend stond de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Het beloofde de spannendste match van het seizoen te worden. Tongeren stond immers tweede - na Neerpelt - in de rangschikking en mocht een thuismatch spelen. De thuismatch won Neerpelt relatief vlot, maar toen moest Tongeren het zonder twee basisspelers stellen. Nu waren de beide teams wel op volledige sterkte en Tongeren wilde graag revanche nemen.

Vanaf het eerste fluitsignaal beseften beide teams dat het een nerveuze en bloedstollende match zou worden. Tongeren opende de score, maar Alexander V. bracht Neerpelt al snel langszij. De ploegen speelden constant haasje-over, wat er voor zorgde dat geen van beide teams kon uitlopen. De Neerpeltse spelers kregen echter voldoende strafworpen, maar die werden bijna allemaal de nek omgewrongen. Slechts één van de vijf (!) strafworpen bereikte het net, waardoor we het onnodig spannend hielden. Beide ploegen trokken de kleedkamers in met acht goals op het scorebord bij de rust.

De tweede helft begon goed voor NeLo. De ploeg speelde sneller en met meer inspiratie dan in de eerste helft, waardoor Tongeren tot tweemaal toe aan de noodrem moest trekken. Dit resulteerde in twee tijdstraffen voor de thuisploeg. Neerpelt verzuimde echter om te profiteren van de overtalsituatie, zodat de Eburonen rustig konden terugkomen. Het bleef spannend tot op het einde. Uiteindelijk lukte het Neerpelt toch om weer een tweepuntenkloof te slaan op 2'30" van het einde. Met een score van 15-17 mocht Tongeren in de laatste minuut nog een strafworp omzetten. Met één doelpunt verschil en nog een halve minuut op het scorebord, moesten onze jongens het hoofd koel proberen te houden. Vijftien seconden voor tijd nam trainer Wout een time-out om zijn troepen enkele tips te geven. De tafelvrouw van de thuisploeg was zo onder de indruk van de omstandigheden, dat ze te laat op de (stop)knop drukte. Gelukkig herstelde de scheidsrechter dit euvel. Onze jongens speelden de laatste seconden verstandig uit, waardoor de zege niet meer in het gevaar kwam.

Zo eindigen de spelers van de J14 de reguliere competitie op de eerste plaats zonder puntenverlies. Proficiat!

Binnen twee weken start de nacompetitie, waarbij het echt om de knikkers zal gaan. Hierbij nemen de nummers één en twee van beide competities het tegen elkaar op. Veel succes !

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64