Sporting Pupillen (J14) plaatsen zich voor Vlaamse eindronde na 23-20 winst tegen Arena Hechtel

Published in J14 Nieuws

In de Limburgse eindronde bij de pupillen wonnen de jongens van Sporting Nelo gisteren na een spannende wedstrijd van Arena Hechtel. 12-12 bij de rust, eindstand 23-20.   Ze plaatsen zich hiermee voor de Vlaamse eindronde. Proficiat aan de trainers, de hele ploeg, ouders en merci supporters (ook de allerkleinste) !

Verslag volgt !

De J14 hadden een heel zwaar weekend voor de boeg. Zaterdag moest er gespeeld worden tegen Arena Hechtel. Hechtel speelde met een heel ander team dan in de heenwedstrijd. Hun schutter Seppe en hun eerste doelman waren nu wel van de partij en dat scheelde een slok op de borrel. In de eerste helft ging het gelijk opgaand en was er met 12-12 nog alles mogelijk. In de tweede helft stond de verdediging veel beter en werden er maar 8 doelpunten geincasseerd! Dat was meteen de basis voor de overwinning want die werd verdiend gehaald met 23-20. Dat betekent meteen dat onze jongens de eindronde voor de Vlaamse finale mogen spelen!
 
Veel tijd om te recupereren was er niet want op zondag mochten we voor 4 wedstrijden naar het verre Aalst! We waren maar juist met 7 spelers en die mochten dus vol aan de bak. Tegenstanders Hasselt, Evergem, Erpe Mere en Atomix (met hun beste miniem erbij) gingen toch allemaal voor de bijl. Alles werd gewonnen en dus was het de verre verplaatsing zeker waard. Vele jongens moesten zelfs met blessures de wedstrijden uitspelen maar ze beten op hun tanden (of beugel) en speelden allemaal de wedstrijd winnend uit. Knap gedaan en ze kregen van trainer Wout op maandag een vrije trainingsdag! Nu volgen enkele oefenwedstrijden om dan nog tegen Hasselt 1 te spelen voor het Limburgs kampioenschap en dan nog de eindronde voor de Vlaamse finale.
 
Proficiat jongens !

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64