J16 presteren uitstekend in VHV-competitie

Published in J16 Nieuws

Afgelopen weekend was er het tweede luik van de Vlaamse VHV-competitie. Nelo moest naar Buggenhout om het tegen het plaatselijke Elita en HKW Waasmunster op te nemen.

HKW Waasmunster - Sporting Nelo : 5 - 11
Tweede wedstrijd van de dag waarin Sporting tegen HKW speelde. Manusje-van-alles "Eddy The Eagle" van Waasmunster coachte zijn tweede ploeg vandaag. De eerste 8' (3-4) waren gelijkopgaand, maar vanaf dan nam Nelo een kleine voorsprong en stond in de 12' op 3-7. De kloof was gemaakt en Nelo speelde controlerend uit, al was het zeker niet met overtuiging. HKW bleef goed meedoen, maar Nelo sloot winnend af : 5-11 en eerste punten binnen.

Elita Buggenhout - Sporting Nelo : 11 - 10
De volgende match tegen een van de beteren in de VHV-competitie, het plaatselijk Elita ! Een hele wedstrijd die gelijkopgaand bleef, 5' 3-3, 10' 6-6, 15' 8-8, niemand kon afstand nemen. Bij Elita draait veel rond de backs Gus en Mathias die scherp knalden. Sporting was weer niet overtuigend, en kreeg in de laatste minuut een tegengoal waarmee de eindstand werd vastgelegd : 11-10 verlies. En de eerste punten verloren .... maar nog geen man overboord !

HKW Waasmunster - Sporting Nelo : 6-7
Ook in deze match kon Nelo (nog) niet overtuigen, we probeerden, maar het mes zat niet tussen de tanden ! HKW deed goed mee en haalde ei zo na een gelijk spel. Gelukkig toch weer 2 punten.

Elita Buggenhout - Sporting Nelo : 9-12
De laatste match van de dag, zou die weer zo spannend worden als de vorige tegen Elita ? Tot de 5' gelijk (3-3), vanaf dan nam Elita over om in de 7' met 5-3 te leiden. En nu pas, rond de 10', begon Nelo met het mes tussen de tanden te spelen, blijven vechten, blijven gaan, goed verdedigen, en geen kado's meer, dat was de simpele boodschap. En ja eindelijk toonde Nelo zijn ware gelaat en bouwde een voorsprong van 2 goals uit, onze Door liep nog een tegenaanval in de laatste seconden, en plakte zijn tweede van de wedstrijd tegen de netten, eindstand 9-12. En gelukkig weer 2 punten binnen.

Elita Buggenhout - HKW Waasmunster : 10 - 3
Elita Buggenhout - HKW Waasmunster : 12 - 9

Moraal van het verhaal : tegen Neerpelt steekt iedereen een tandje bij, dus moeten wij er 2 bijsteken, en zo op naar de volgende match, om er vanaf minuut 1 te staan ! 6 op 8 niet slecht, maar een 8 op 8 had ook gekund. Nelo op de eerste plaats na 8 wedstrijden, Bocholt en Elita samen op de tweede plaats met één punt achterstand.
Op 8 november naar Bocholt (allez Kaulille - Steenakker) om daar de eerste plaats proberen vast te houden ! Forza Sporting !

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64