J16: VHV : Sporting Nelo - Atomix Haacht - HC Tongeren

Published in J16 Nieuws

Afgelopen weekend stond de vierde speeldag van de Vlaamse VHV competitie op het programma.
Vandaag moest Sporting het opnemen tegen de mannen van Haacht en Tongeren.

Sporting Nelo - Atomix Haacht : 9-15

Het verhaal van "het tandje dat anderen ploegen willen/kunnen bijsteken tegen Neerpelt" klopte ook nu.
Nelo kon nog tot de 5' volgen, met een 3-4 stand.  Daarna nam Haacht echter duidelijk over en liep snel uit naar een 4-9 in de 9', Nelo kromde nog even de rug, met een 7-9 in de 11'. Maar Atomix liep verder uit met een 8-12 in de 16' was de match eigenlijk al gespeeld. Collectief stond er aan onze zijde nog niet veel op het veld. Waar zat de drive ? Waar zat ons tandje meer ? Waar was die verdediging ?

Sporting Nelo - HC Tongeren : 7-7

Een gelijkopgaande wedstrijd, die pas vanaf de 16' een voorsprong voor Nelo van 6-4 opleverde. Echter Tongeren had op het einde net dat beetje meer inzet en stond op de 19' op 6-7.  Een fout in laatste seconden gaf nog één mogleijk heid met 2 secondern op de klok. Muur maken en Lode laten shotten ? Het werd Benjamin die binnengooide en hierdoor op de valreep nog een punt voor Nelo.

Sporting Nelo - Atomix : 9 - 6

Zou Nelo zich nog een keer laten ringeloren door Haacht ? Haacht scoorde de eerste, daarna ging het gelijk op. Vanaf de 15' nam Sporting een kleine voorsprong, 4-3.  Ook door onze mandekking kregen ze minder mogelijkheden. In de 18' werd het 6-3. In de 19' 8-5 en in de 20' werd het nog 9-6. Het was al een beetje beter. 2 punten binnen, nog één match te gaan.

Sporting Nelo - HC Tongeren : 7 - 2

De eerste wedstrijd waarvan we na afloop konden zeggen dat er eens messen tussen de tanden staken, waar er eindelijk eens een tandje méér dan de tegenstander werd gestoken.  Een prima verdediging zorgde ervoor dat er uitgelopen kon worden, en gaf ook Simon de kansen om zijn doel te verdedigen. Tongeren kon pas hun tweede goal maken na 15', eindelijk iets collectief.  Duidelijk dat je zo onklopbaar bent met de juiste instelling, en dat kan je ook op training bewijzen/oefenen door te beginnen met de juiste aandacht en te luisteren ! Sporting Nelo blijft aan de leiding voor Elita, Bocholt en Tongeren op een gedeelde derde plaats.

Moraal van dit weekend : vergeet ons tandje extra bijsteken niet bij élke match en luister goed op training !

HC Tongeren - Atomix : 11 - 5
HC Tongeren - Atomix : 7 - 3


Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64