J18: Sporting NeLo - HC Overpelt: 66 - 11

Published in J18 Nieuws

De Neloboys deden tijdens deze noord-limburgse derby wat van hen werd veracht: winnen!
Na de stevige oefenpot van vorige week tegen de mannen van Gerrit Stavast (Sittardia), waarin alle pijnpunten bloot kwamen te liggen, werd dan ook hard getraind om de start van het nieuwe seizoen niet te missen en al een paar onvolkomenheden in de verdediging weg te werken. Vince trainde zelfs zo hard dat hij 2 middenhandbeentjes brak en zo de gekwetstenboeg mocht vervoegen, zodat ze hier ook met vier zijn.
De stevige buurjongens konden al snel de brilscore veranderen in een 0-1. Dit was echter het sein om ook in actie te schieten en om de gemaakte afspraken na te leven; snel spelen en gecontroleerd verdedigen. Eenmaal goed en wel wakker stond er na 15 minuten al snel een droge 20-1 op het scorebord. Wedstrijd gespeeld dus maar de concentratie moest nog zo'n 15 minuten worden volgehouden. De eerste helft werd afgefloten bij een 35-5 stand.
Tijdens de rust werd aan de 3-2-1-verdediging het en der wat gesleuteld, zodat de 2de helft bijna een kopie was van de 1ste.
Desondanks de grote achterstand, lieten de jongens van Overpelt hun kopje niet hangen en bleven voor hun kansen gaan. Hierdoor kondennze gedurende de 2de helft nog 6x scoren.
Er werd afgefloten bij, een voor mij nieuw 'score'record van, 66-11.

Frank

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64