J18: Sporting wint alle VHV-wedstrijden in Kortrijk

Published in J18 Nieuws

NeLo Wars: Before the beginning!
 
Daar de halve wereldbol in de ban is van de nieuwe Star Wars film 'The Beginning', brengen wij u alvast de prequel.
 
Met de komst van de winter breekt er een donkere tijd aan voor de Nelo Jedi.  Alhoewel de strijd tegen de Hasseltse Sith en de Kortrijkse Droids pas op zondag zou beslecht worden, vlogen de Nelo Jedi op zaterdag al door het Galactische België naar planeet De Lange Munte in Kortrijk. Hier zou 's avonds de slag voor de kwalificatie voor het WK 2017 tussen de Red Wolves en Tsjechië geleverd worden. Hopelijk werd hier voldoende 'Force' opgedaan om de eigen oorlogen te winnen.
 
 Ondertussen werd een signaal opgevangen dat de Hasseltse Sith zich hadden teruggetrokken en zich niet zouden mengen in de strijd om het sterrenstelsel. Gebruikmakend van deze verwarrende boodschap, verschuilden de Kortrijkse Droids zich op de naburige planeet, Mimosa. Onze Nelo Jedi lieten dit echter niet aan hun hart komen en zetten dan ook de achtervolging in, richting Mimosa.

Het is bekend dat het rijk van de Droids opnieuw begonnen was met de bouw van een nog krachtigere Death Star. Aan de Neloridders de taak om deze te vernietigen voordat hij af was, anders kon dit hun planning om kampioen te worden danig in de war brengen. 
 
Tijdens het eerste confrontatie tussen de Droids en de Jedi bleek al snel dat de Nelo-ridders voldoende kracht hadden opgedaan om een grote bres te slaan in het Kortrijkse beschermingsschild. Onder goedkeurend oog van Obi-Frank-Enobi, die de blauwdruk van de Droidsverdediging goed had bestudeerd, stond het na 10' al 7-3 in het Nelo-voordeel. De lichtsabels deden hun werk en het aantal rake treffers werd opgedreven tot 12-4 in de 15e minuut. Tijd om ook de beginnende en herstellende Nelo-ridders in de strijd te gooien. Ook deze voelden de Force en werkten secuur af. Eindstand van het eerste treffen op de planeet Mimosa: 16-6.  "May the Force be with you".

Tijdens de rust sloop echter een duistere nevel door de kleedkamer. Zich van geen kwaad bewust, werd de 2de ruimtebattle door de Nelo-Jedi, opnieuw tegen de Droids, aangevangen. De donkere mist deed zijn werk waardoor de precisie van de slagen hun doel misten.

The Force sputterde en de zwaarden sneden niet zoals vanouds door de verdediging van de Kortrijkse Droids. Slag na slag werd gepareerd terwijl Oracha zijn Hutt ononderbroken bestookt werd door aanslagen, die meestal op rebound werden afgemaakt. Het Nelobattleschip kraakte in al zijn voegen. Niet wetende wat hun overkwam, verzamelden onze Neloboys alle moed en vochten als bezetenen verder. Ook Dark Vader, die de eerste strijd goed geleid had, kreeg last van deze donkere nevel want zijn beslissingen deden menige toeschouwers de wenkbrauwen fronsen. Met de kracht van Chewbacca werd verder gevochten om de gladde bal van de rebellen onder controle te krijgen. Dankzij de koelbloedigheid van enkele ervaren Neloridders kon de overwinning toch nog naar onze zijde worden gehaald. Eindresultaat van het  tweede treffen: 8-7.

 Het derde treffen, dat niet meetelt voor de rangschikking, werd dan weer overtuigend gewonnen door onze J18. Zowel de nieuwe aanvals- als verdedigingsacties werden geoefend tegen een moegestreden Kortrijk. Eindresultaat: 15-11.

Als laatste nog een woordje van dank aan de reisgenoten die alles in het werk hebben gesteld opdat onze jongens deze "veldslag" tot een goed einde konden brengen.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64