J18: VHV in Izegem, met Gent

Published in J18 Nieuws

Voor het vierde VHV-treffen, tegen het tweede geklasseerde Izegem en Gent, was de trouwe College Hummel Arena bezet zodat we moesten uitwijken naar het eigense Dommelhof. Het plaatselijke 'Pascalleke', had haar deuren al vroeg geopend zodat de trouwe supporters al enkele dagschotels naar binnen konden kieperen zodat de kelen goed gesmeerd waren voor de wedstrijdgezangen. Normaal spelen de avonturen van onze gasten zich voor het grootste deel zich af in het clublokaal, maar voor de verandering verleggen we het accent naar het speelveld.

Als eerste moesten ze het opnemen tegen de tweede uit de stand, De Pekkers uit Izegem. Dat het geen walk-over zou worden, werd, bij afwezigheid van de voorzitter die nog steeds met een sossiessenprobleem zit, duidelijk gemaakt door de coach, Frankske Crucke.
Na de toss, die trouwens weer verloren werd, werd het eerste doelpunt gescoord door de mannen uit Izegem. Hèt sein voor onze jongens dat de wedstrijd begonnen was. Dieter de Tremmerie scoorde als een volleerd speler het eerste thuisdoelpunt, gevolgd door een tweede van onze donkere sterspeler, wiens naam nog steeds niet gekend is. Alexke Vertongen zette zijne bril eens goed, wat goed was voor een derde treffer. Lichtjes aangeslagen door de sterkte van de thuisploeg probeerden de Pekkers aan te klampen, doch Oracha Waterslaegers, hield in tegenstelling tot Xavier, de netten wel schoon, zodat we konden afsluiten met een 8-6 winst.

De 2de wedstrijd was er eentje tussen de Stropdragers uit Gent en de Pekkers. Terwijl hun strijd werd beslecht, deden onze jongens zich tegoed aan de nodige chocomelkskes. Oh ja, de Pekkers wonnen met 12-4.

De derde wedstrijd, onze 2de, was tegen de Stropdragers. Ook hier werd de toss opnieuw verloren. Met een volle maag (door de chocomelk?) verdedigen viel niet mee, hierdoor kon onze tegenstander het eerste doelpunt van deze wedstrijd op hun conto schrijven. Door de vele contacten (jahaa, handbal is een contactsport), gebeurde het meermaals dat het vizier van ons Alexke Vertongen blijkbaar scheef op het neusje kwam te staan, want hij gooide meer ruiten stuk dan DDT lief was. Onder impuls van Kenzo, die met het gelaat van Fernand Costermans de misérie al zag hangen, werden de rollen omgedraaid. Ook onze donkere sterspeler kwam weer stilaan tot scoren zodat hij er, zonder te blozen, 3 na elkaar in knalde. Mede door het sterke verdedigen van Vince, die zijn tanden als een echte Nero in de kuiten van de tegenstander zette, kon Dieter de Tremmerie de ene tegenaanval na de andere afwerken. Zo eindigde de wedstrijd in een 12-6.

De vierde wedstrijd van de dag was weer eentje tussen Nelo en de Pekkers. Opnieuw beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Het eerste doelpunt was er weer eentje voor onze bezoekers. De volgende minuut kon de gelijkmaker opgeschreven worden. Zo bleef de wedstrijd gelijk opgaan tot de 8ste minuut. Toen begon de motor van de Pekkers te sputteren waardoor onze mannen het heft resoluut in handen konden nemen. De ruiten van DDT bleven gespaard zodat een kleine voorsprong werd opgebouwd, terwijl Oracha Waterslaegers zijn doel kon proper houden. Opnieuw was de winst voor onze Nelo-boys: 13-7.

De voorlaatste wedstrijd was opnieuw tussen de Stropdragers en de Pekkers. Ook ditmaal wonnen de Pekkers met een duidelijke 12-5.

Voor de laatste wedstrijd moest nog eens 20 minuten op de tanden worden gebeten. Tot de 5de minuut konden de Pekkers bijblijven, hun bobijntje was op en Fernand Costermans had er geen meer liggen. Hierdoor kreeg iedereen de kans om te scoren waardoor deze wedstrijddag werd afgefloten, door overigens formidabel fluitende scheidsrechters en een scheidsrechteres, op een 17-8.

En dan nu douchen en het goede nieuws gaan vertellen aan onze voorzitter in de .... Pussycat !!!!!

Dit werd speciaal geschreven voor Cé !!!

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64