×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

VHV: Sporting+gent+Tongeren: 3x winst / 1x verlies

Published in J18 Nieuws

Vandaag stonden de eerste VHV-wedstrijden van het seizoen op het menu. Met Tongeren (de grote Limburgse concurrent) , én Gent (een homogeen geheel uit de Vlaanders) zou het een zware voormiddag worden voor onze jongens. Goanni was er niet... Vinnie was herstellend van een griepje en Dries was eveneens niet 100%.

Sporting- DB Gent: 10-7

Gent plaatste zich via de eindronden voor deze competitie. Totaal niet onder de indruk hielden ze tot de 8ste minuut gelijke tred met een langzaam startend Sporting: 4-4. Niettegenstaande enkele tijdstraffen en dankzij enkele splijtende tegenaanvallen namen onze jongens vlot de leiding: 7-4. Gent combineerde mooi met de pivot maar kon het verschil niet meer bijbenen. De laatste 4 minuten bleven de doelpunten uit. Sporting won verdiend met 10-7.

HC Tongeren-DB Gent: 14-9

Sporting- HC Tongeren: 13-11

Met een beperkt aantal spelers, maar voor elke positie een klepper, opende Tongeren sterk: 0-2. Het duurde even vooraleer Sporting het evenwicht kon herstllen: 3-3 na 4'. Opnieuw op tegenaanval lukte het toch een kleine kloof te slaan: 7-5. Tongeren vond echter te gemakkelijk de pivot en beende weer bij tot 7-6. Het publiek zette zich achter onze jongens en bij 10-7 na 11' voelde iedereen dat het er in zat. Een 2' straftijd, die 4' werd, zette Sporting een hele tijd in ondertal. Als ploeg werd dit goed opgevangen: 11-10. Toch bleef het spannend tot de laatste minuut. De 13-11 deed deugd.

Sporting-DB Gent: 15-8

De 3de wedstrijd is traditioneel de gevaarlijkste. De decompressie van de wedstrijd tegen Tongeren bleef gelukkig uit. Gent hield gelijkt tred tot de 5de minuut: 3-3, maar trapte echter op zijn adem. Sporting kon langzaam uitlopen: via 7-4 werd het 10-5. Enkel snelle quickbreaks beslisten de wedstrijd: 12-5. Frank kon enkele spelers laten rusten met het oog op de laatste wedstrijd.

Tongeren-DB Gent: 14-9

Sporting-HC Tongeren: 11-13

Tongeren kwam het best uit de startblokken. De 1-4 na 6' zette onze jongens meteen onder druk. Ruben viel uit zodat de tweede lijn verzwakte. Langzaam probeerde onze jongens uit het dal te klimmen maar de 5-10 na 11' zegt meer dan genoeg. Met 3 doelpunten op rij kwam er weer wat vuur in de ploeg. Toch speelde Sporting te krampachtig. Een gelijkspel ging verloren door overhaasting. Tongeren mocht de 11-13 scoren.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64