×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

VHV in Gent + Tongeren: 3x winst

Published in J18 Nieuws

Na een 20-tal telefoontjes was iedereen op de hoogte van een vervroegd vertrekuur. De kadetten moesten immers VHV-wedstrijden afwerken in Gent. De handbalbond vond het nodig dat, niettegenstaande de overvloedige sneeuwval en vriesweer, alle VHV-wedstrijden doorgingen en stuurden de handbaljeugd van Vlaanderen op spiegelgladde autosnelwegen door het Vlaamse land. Enkele chauffeurs, evenredig verdeeld over mannen en vrouwen, werden bereid gevonden om de spelers veilig (dankjewel winterbanden) naar Gent te brengen. Een verplaatsing die zo maar even 2u30min duurde! Gelukkig kwamen we zonder noemenswaardige problemen ter plaatse. Ook Tongeren arriveerde enkele minuten later zodat alle ploegen aanwezig waren. Matti ligt nog een hele tijd in de lappenmand en ook Ruben meldde zich ziek af. Vele spelers waren ontgoocheld omdat de tweede plaats (gedeeld met Tongeren) op het spel stond. Frank zette echter alle neuzen in de juiste richting en met de nodige peptalk begon de opwarming. Ook in de sporthal was het ijzig koud, zodat de tafelmensen met jas en handschoenen het wedstrijdblad moesten invullen. Gelukkig waren onze hartverwarmende supporters weer op post om iedereen, ook de tafelman, aan te moedigen. Matti werd benoemd tot cameraman.

De vooropgestelde verdediging kon niet uitgevoerd worden zodat Frank naar een andere oplossing moest zoeken. Met mandekking op de Tongerse 7 moest de angel uit de aanval gehaald worden. Dat lukte vrij goed en de wedstrijd ging gelijk op. Niels en Sebas hielden voldoende druk op de Tongerse defensie. Bij 5-5 na 6' was het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 7' stond Sporting echter 2 doelpunten in het krijt wat de druk verhoogde. Dries en Sebas stelden weer gelijk: 7-7 na 10'. Tongeren protesteerde en bleef de forcing voeren: 8-7 , 9-8. De laatste 5 min waren echten volledig voor Sporting dat via Sebas, Thomas en Vinnie én een uitstekende Nick in doel een onoverbrugbare kloof sloeg. Tongeren begon overhaast te spelen en zag de wedstrijd uit handen glippen. Er werd onverhoopt, maar verdiend gewonnen met 9-13 .

Deze overwinning moest echter nog bevestigd worden door Gent te kloppen. Het duurde even vooraleer de wedstrijd op gang kwam: 3-3 ,na 4'. Thomas, Hans en Niels bouwden een 3-6 voorsprong op. De Gentse linkerbak scoorde enkele prachtige afstandsschoten, weliswaar zonder blok, en hield Gent in de wedstrijd. Na 12' plaatste Sporting een versnelling en Thomas, Vinnie en Simon zorgden voor de 4-10. Gent had geen antwoord meer op een goed samenspelend Neerpelt. Het werd uiteindelijk nog 6-13. Mooi.

De tweede wedstrijd tegen Tongeren begon uitstekend voor onze jongens. De Tongerse 6-0 vertoonde gaten: Sebas vond ofwel Niels, ofwel de netten en de 3-5 (6') werd 5-8 (9). Na een time-out herschikte Tongeren zijn verdediging. Sporting kreeg nu een koekje van eigen deeg en de aanval viel helemaal stil. Het gebrek aan bakspelers begon zuur op te breken. Daarenboven begon ook de Neerpelter verdediging barsten te vertonen. Tongeren profiteerde té veel en trok met 6 doelpunten op rij de wedstrijd naar zich toe.: 13-9. Jammer, maar deze keer waren onze jongens net niet goed genoeg. Er werd uiteindelijk verloren met 15-11.

De laatste wedstrijd moest sowieso gewonnen worden. Thomas, Sebas en Simon stonden aan het kanon en openden met een 0-3. Deze opener was voldoende om de wedstrijd verder te controleren. Na 10' probeerde Gent zich in de wedstrijd te knokken: 3-5. Sporting liet echter niet begaan en had nog energie over om te versnellen. 5 Doelpunten op rij sloegen Gent bijna letterlijk knock-out.(Eh Jan). Eindstand: 6-11. De supporters werden gegroet en een warme douche was de beloning.

Sporting en Tongeren houden elkaar dus (weer) perfect in evenwicht. De strijd om de 2de plaats blijft dus onverminderd verder gaan. De beslissing zal dus vallen in één van de volgende VHV-wedstrijden.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64