×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

Tweeluik: Kortessem + St.Truiden: 2x winst

Published in J18 Nieuws

Vandaag stonden er twee wedstrijden (na elkaar) op het programma: eerst moest de inhaalwedstrijd tegen Kortessem afgewerkt worden, daarna volgde de match tegen St.Tuiden. Kortessem bleek in het verleden een taaie klant, St.Truiden mocht geen problemen geven. De Sportingcoach werd uitvoerig gefeliciteerd want een kleindochter veranderde hem in een keer in een opa.

Frank startte met de basisploeg en iedereen liet zien, niettegenstaande het vroege uur, dat hij wakker was. Na 8' stond het al 5-1. Kortessem liep zich keer op keer te pletter op de zekere Neerpelter verdediging. Sporting daarentegen werkte vlot af en via 8-2 (13') werd het 11-4 (21'). Kortessem milderde nog zodat er bij de rust 12-6 op het scorebord stond.

De tweede helft startte weer uitstekend voor onze jongens en het verschil werd groter: 16-7 werd 19-9. Met de volgende wedstrijd in het achterhoofd werd er gas terug genomen. Té veel zelfs zodat Kortessem ei zo na weer in de wedstrijd kwam. Met 6 tegendoelpunten stond het plots 19-15. Gelukkig tikte de klok in het voordeel van Sporting. De 21-16 overwinning was er eentje op sokken.

Omdat een aantal kadetten nog een juniorenwedstrijd moesten afwerken (Tongeren), kwamen enkele miniemen de ploeg versterken. Frank had dus ruim de keuze en kon naar hartelust wisselen. Zonder echt door te duwen liep Sporting steeds verder uit: 10-3 na 15'. Gertjan en Laurids gaven hun visitekaartje af en hadden hun deel in de 17-6 ruststand.

De tweede helft was er té veel aan voor een moedig St.Tuiden. De ene tegenaanval na de andere deden in 7 min tijd de stand oplopen tot 25-6. Enkele concentratieverlies in verdediging zorgde voor tegendoelpunten. Frank liet de miniemen hun ding doen en liet ze mooi meedraaien tussen hun oudere ploeggenoten. Jeff werkte, via enkele mooie assists, prima af en ook Laurids vond opnieuw de netten. De 36-12 overwinning was meer dan verdiend.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64