×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

VHV Hasselt + Kortrijk: 4x winst

Published in J18 Nieuws

De VHV-wedstrijden tegen Hasselt en Kortrijk waren erg belangrijk met het oog op de rangschikking. Tongeren had een puntje laten liggen tegen Sasja, zodat Sporting, mits 4 overwinningen, weer 2de kon worden. Goanni en Sander gaven verstek. Matti is niet wedstrijdfit en ook Ruben had een mentaal zware week achter de rug.

Sporting-Hasselt: 15-11

Hasselt had ons vorig wedstrijd een punt afgesnoept en onze jongens waren gewaarschuwd. Bij een 2-1 kregen zowel Thomas als Sebas (3') al meteen een 2'-straftijd aangesmeerd. Gelukkig kon Hasselt niet optimaal profiteren zodat het na 7' terug gelijk stond: 3-3. Sporting voerde de forcing maar kon geen echte kloof slaan: 8-6 na 10'. Opnieuw en weer bijna gelijktijdig vonden de SR's dat Sebas en Thomas voor 2' naar de kant moesten en weer doorstonden de 4 overige kadetten de storm. Het werd zelfs 9-7 en 10-7. Hasselt verprutste zelf de aangeboden kansen. Niels daarentegen kreeg keer op keer ruimte op de cirkel en werkte secuur af. De 15-11 was verdiend.

Sporting-Kortrijk: 7-3

Dit was een wedstrijd van niet willen en niet kunnen. Sporting sloeg meteen een kloof van 3 doelpunten. Toen viel de motor stil tot de 8' waarin het 4-0 werd. Onze jongens speelden mee met het tempo en holderdebolderhandbal van Kortrijk. Balverlies en gemiste kansen typeerden deze wedstrijd. De zekere overwinning kwam echter nooit in gevaar. De eindstand was 7-3.

Sporting-Hasselt: 12-7

Een snelle start, zonder straftijden deze keer, zorgde voor een 4-1 voorsprong (6'). Hasselt probeerde wel maar kwam vooral kracht tekort tegen een stug verdedigend Sporting. Enkele gemiste kansen en een sterk keepende Hasselte doelman brachten bij 7-5 weer spanning in de wedstrijd. De laatste 10' waren volledig in handen van Sporting dat de kloof uitdiepte tot 4 doelpunten. Thomas kreeg in de laatste 10 s nog een ferme klets in het gelaat, waardoor een penalty (zonder bestraffing) de eindstand vastlegde: 12-7.

Sporting-Kortrijk: 18-6

Deze keer waren de Neerpelter kadetten beter bij de les. De 6-0 na 5' maakte de verhoudingen duidelijk. Kortrijk was onmachtig en zag de kloof steeds groter worden: 9-2 werd 14-2. Vanaf toen werd alleen nog maar gedacht een "mooie" doelpunten, anders was het verschil nog groter opgelopen. En dan maar hopen dat het doelpuntensaldo ons niet nekt op het einde van de rit...

De 4 overwinningen zorgen weer voor een zekere 2de plaats, met één punt voorsprong op Tongeren. De volgende VHV-wedstrijden in Sasja, met Waasmunster, zullen opnieuw op het scherp van de snee gespeeld worden. Kom op jongens!

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64