×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

Sporting NeLo - Hasselt : 30-16

Published in J18 Nieuws

Voor de 3de keer in week tijd tegen Hasselt (na 2 VHV-wedstrijden), je zou van gewenning kunnen spreken. Vorige week trok Sporting 2x aan het langste eind, maar een wedstrijd over 2x25 min is toch altijd anders. Bijna iedereen stond op het wedstrijdblad, behalve Goanni. De gebeurtenissen van de voorbije week hadden een grote indruk nagelaten op de hele Neerpelter handbalfamilie. De pupillen hadden aangegeven om te willen spelen, waarna ook de andere ploegen beslisten om hun wedstrijden te laten plaats vinden. De minuut stilte voor de wedstrijd was ijzingwekkend.

De wedstrijd startte sfeerloos, maar na enkele wederzijdse gemiste kansen werd er weer echt handbal gespeeld. Onze kadetten waren meteen bij de les en de 4-0 was onverwacht na 8'. Hasselt had de aansluiting gemist door balverlies, maar vooral door de stugge verdediging van Sporting. Het is daar waar dikwijls een handbalwedstrijd gewonnen wordt. Ook in aanval was er (relatieve) rust en de meeste ballen troffen doel. Met een 9-2 na 15' was het duidelijk wie de lakens uitdeelde. We kregen een déjà-vu-gevoel toen Sporting enkele keer na elkaar een 2'-straftijd aangesmeerd kreeg en opnieuw deze situatie zonder kleerscheuren overleefde. Top! Het bouwde zelfde de kloof verder uit tot 13-4. Hasselt speelde te mak en dreigde té weinig. Bij een 15-5 ruststand was de wedstrijd al gespeeld.

Hasselt had blijkbaar veel werk in de kleedkamer want na 10' waren ze nog niet in de hal. De tweede helft was een opsteker voor Matti die sinds lang nog eens van een wedstrijd mocht proeven. Hij bedankt meteen met een doelpunt. Sporting controleerde de wedstrijd, dat was duidelijk. Hasselt prikte af te toe mooi tegen, maar hun keeperswissel bracht zeker geen verbetering. De 17-7 werd 23-9 na 14'. Zelfs met 4 tegen 6 veldspelers kon Hasselt niet echt zijn stempel drukken. Onze jongens daarentegen speelden ontspannen hun match. Vooral verdedigend liep het nog altijd uitstekend. Scoorde Hasselt, dan werd dit doelpunt meteen geneutraliseerd via een snelle opzet en dito tegendoelpunt. Bij 26-12 werd het verschil pijnlijk groot. Freeweelend werd de wedstrijd uitgespeeld met een ongelukkige rode kaart voor Thomas. Eindstand: 30-16.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64