Zondagmiddag speelden de JM12 tegen St -Truiden.

Het werd één verlies en één gewonnen wedstrijd : 5-4 en 4-5 (5-1)

Merci aan Edita en Violetta voor het fluiten, deze allereerste keer, ze hielden zich goed staande, ook dankzij bijsturen vanaf de zijlijn door Bjorn en ondanks de (al dan (eerder) niet terechte) opmerkingen > leren is fouten maken, niet fluiten is stilstaan !

 

 

Later op de middag was er nog een matchke tegen Gingelom : 3-3 en 1-7 (4-2)

SR Patrick leidde deze match, de coaches Joeri en Rob hadden zo een drukke zondag !

 

Proficiat aan alle ploegen.

 

Zaterdag speelden de JM12 van Sporting de dubbele confrontatie met Pentagoon Kortessem.
 
Eerst speelden ze tegen de M12 van Pentagoon.
Deze wedstrijdjes werden vlot gewonnen, het werd 12-0, 10-1 en 6-2.
De meisjes Maud en Janne scoorden, en bij de jongens was dat Matthies, Door en Jules.
 
Daarna het andere ploegje tegen de jongens van Kortessem.
Kortessem won het eerste nipt (2-3), Sporting daarna nipt het tweede met 5-4, het laatste werd 3-11.
Hier waren het vooral Rune en Jules die scoorden, samen met de allereerste competitiegoal van Wout !
 
Proficiat aan de spelers/speelsters, coaches Robin en Rob keken tevreden terug.
 

M19 voor de thuismatch tegen Bilzen !

Published in M19 Nieuws
%AM, %28 %308 %2019 %07:%Jan

 

Zaterdag 26 januari speelde de M19 de terugmatch tegen Bilzen. Het was ook de eerste match zonder Lene, dat maakte het extra spannend. De meisjes begonnen goed en zo stond het al snel 5-0 voor Neerpelt. Enkele aanvallen en penalty’s van Bilzen later stond het 7-3. Maar de M19 herpakte zich weer en zo werd het 12-5 aan de rust. Na de rust werden er vele doelpunten gemaakt vanop 9m, tegenaanval en door de hoeken. Dit vergrootte de kloof. Zo stond het na een tijdje 20-9. Bilzen scoorde nog enkele keren maar Neerpelt won uiteindelijk overtuigend met 28-12.

Op naar de volgende match! Verslaggeefster, speelster en Black Arrow ter plaatse: Elise Aerts!

 

De J18 reisden zaterdag ook naar de Vlaanders af,  de miniemen speelden in Gent, de kadetten gingen Schoten en het plaatselijke Roeselare partij geven.
Met deze week vrijdag een Chrysostomos (en dus vermoedelijk enkele houten koppen) en daarbij enkelen die zaterdagmorgen pas van skivakantie met school terugkeerden (en dus niks getraind) werd dit de meest onvoorspelbare ontmoeting....
 
Schoten - Sporting Nelo : 6-11
Eerste match startte om 16.00 hr tegen Schoten, een redelijke start, gezien de omstandigheden. Het was Kapitein Karel die de eerste nette. In de beginfase klampte Schoten goed aan, op het einde nam Sporting echter afstand. 5' : 2-3, 10' 3-5, 15'4-6 een tussenspurt van Door (3x) en Robbe (1x)  en naar een 6-11 met de laatste goal van Luca.
 
Roeselare - Sporting Nelo : 8-12
Deze match ging Sporting nu vliegensvlug van start met Seppe, Mathijs en Robbe, met na 7' een droge 0-6, de veer al snel wat gebroken bij de tegenstander en gecontroleerd uitgehandbald, 10' 2-9, 15' 4-11 en einde dus 8-12.
 
Sporting Nelo - Schoten : 14-9
Ook dit begin was spannend en dus gelijkopgaand : 5' 3-2, 10' 7-5 met vanaf de 15' opnieuw een reeksje van Karel, Door, Robbe, Beau en Seppe. Waaronder een knap vliegertje, om met een 14-9 te eindigen. 
Nog even de sportiviteit van coach Roel (Schoten) benadrukken : in de eerste match verontschuldigde hij zich al voor een zware fout (niet bestraft, buiten een 7m), in deze laatste wedstrijd nam hij na een andere fout, zelf zijn speler even van het veld (zo hoort het ook als er niet wordt ingegrepen door de leiding) dus zeggen wij chapeau !
 
Sporting Nelo - Roeselare : 12-5
Simon was mee met de Roeselaarse Liga-ploeg, een ongewone Peltse startopstelling, die gaf Roeselare een 0-3 voorsprong na 3', dan toch maar de poppetjes geschud, en dan een geweldige reeks van 9 doelpunten zonder tegengoal, mede dankzij onze keepers en verdedigingswerk, en dus van 0-3 naar 9-3 in de 14', opnieuw controleren en 15' 11-4, beide kanten scoorden daarna nog 1x.
 
Roeselare - Schoten : 11-9
Schoten - Roeselare : 8-9
 
Vandaag stond de verdediging er ook weer, met achteraan ook onze sluitstukken Simon en Nick, waar de basis van de aanval werd gelegd.  Een paar vandaag door de muur, enkele ertegen, maar de 8 punten binnen, gelukkig, je weet maar nooit na zo'n week en weer op naar de volgende speeldag !
Proficiat mannen, blijven gaan !

 

M19 op bezoek in Bilzen !

Published in M19 Nieuws
%AM, %23 %365 %2019 %08:%Jan
 
Zaterdagavond speelde de M19 de eerste uitwedstrijd van het jaar in Bilzen. De massale opkomst gaf goede moed om er stevig tegenaan te gaan. Tijdens de opwarming raakte Lio jammer genoeg geblesseerd en moest ze de wedstrijd volgen van op de bank. De dames begon goed aan de wedstrijd en na 15 minuten stonden ze 0-9 voor. Na een time-out scoorde Bilzen ook enkele doelpunten. De tweede helft ging Sporting verder op hun elan en zo eindigde deze wedstrijd op een mooie scoren van 12-31. De trainer was tevreden met het goede resultaat.
  
Deze wedstrijd was ook de laatste van het seizoen voor Lene Schuurmans. Onze 'Black Arrow' vliegt voor een half jaar uit naar Canada, waar ze ervaring gaat opdoen op internationaal niveau. We wensen haar een onvergetelijke reis toe en kijken al uit naar haar terugkomst volgend seizoen! Veel plezier en succes, Lene! 
 
Volgend weekend speelt de M19 een inhaalwedstrijd, wederom tegen Bilzen. Afspraak volgende zaterdag 26 januari om 16.45 uur in de College 'Hummel' Arena. Supporters op post! 

 

 

Met een verre verplaatsing naar Bilzen gingen de kadetten hun tweede match deze week spelen.
Bilzen hand vandaag hun "open-handbaldag" dus veel supporters aanwezig.
Die zagen een goed gesloten Peltse verdediging, samen met de Sporting-keepers lag daar de sleutel van het succes. De Bilzense keeper was overigens ook goed aan 't pakken !
In aanval werd nogal wat gemorst in beide helften, gelukkig stond de verdediging er dus wel !
rust : 7-19, einde match : 14-35.
 
Volgende week een volgende VHV-speeldag, we zakken af naar Giovanni's Roeselare en gaan er een lap op geven tegen Roeselare en Sasja.  Ondertussen deze week nog trainen en dan volgende week zaterdag allen paraat voor die belangrijke VHV-punten !

M19 : Pelt tegen Pelt in Pelt !

Published in M19 Nieuws
%AM, %14 %318 %2019 %07:%Jan

 

Zaterdag 12 januari stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor de M19 op het programma: Pelt tegen Pelt. De wedstrijd begon met enkele stevige aanvallen langs beide kanten. DHCO kwam in de eerste 5 minuten op voorsprong, maar NeLo nam na enkele snelle aanvallen en een sterke verdediging de leiding over. De 5-1 verdediging van Overpelt zorgde af en toe voor twijfels bij de dames van Neerpelt, maar desondanks bleven ze een kleine voorsprong behouden. De ruststand was 7-4. Ook na de pauze kon NeLo de kloof met Overpelt vergroten. Dit kwam door de vlotte aanvallen, een sterke verdediging en een zeer betrouwbaar sluitstuk: Katrijn. Na een zware fout op linkerhoek zat de wedstrijd er voor Jana jammer genoeg op. We wensen haar veel beterschap! De derby van Pelt werd gewonnen door NeLo met 18-12. Proficiat, dames! 
 
Nadien speelden nog vijf speelsters van de M19 mee met de dames in Meeuwen. Rune, Jolien, Lene en Elise toonden hun goede vorm en samen waren ze goed voor 11 van de 14 Neerpeltse doelpunten. Daarnaast toonde Katrijn wederom haar talenten in doel, ze speelde een zeer sterke wedstrijd. Goed gewerkt, dames! 
 
Ook deze ploeg speelde vandaag voor de eerste keer in de nieuwe Kempa-truitjes, merci sponsors Bidfood, Euroquip, VMB, Buropix, LNS, Kelchtermans, Tousek, den Tap en Arttra Design !

Beker van Limburg Dames

Published in M19 Nieuws
%PM, %03 %895 %2018 %21:%Dec

Zondagavond vertrokken de Regio Dames 3 met als versterking Zoë en Marie naar Hasselt. Jolien scoorde de openingsgoal zo verliep het begin zeer vlot en met mooie, uitgespeelde aanvallen kon Stéphanie 2 goals kort na elkaar maken. Zo liepen we uit tot een 1-4 voorsprong. Daarna zwakten we af met een paar foutjes in de verdediging en daar maakte Hasselt handig gebruik van en dichtte zo de kloof. We gingen rusten met een 10-13 voorsprong. Door de mentale boost en de positieve feedback van Wout tijdens de rust begonnen we met goede moed aan de tweede helft. Het begin startte goed, maar naarmate de tweede helft vorderde begon het spannender te worden en liep de score gelijk op. Na een paar vuile fouten van de tegenpartij werd het gelijk. Zo was het nagelbijten tot het einde waar Marie het verlossende doelpunt scoorde. De eindstand was 21-22. Eind goed al goed ! En hop naar een halve finale ! Proficiat dames !

Sporting - Uilenspiegel : 12-6
De match die gewonnen werd door Michiel en Luca (samen met de rest van de ploeg) die bijna alle doelpunten maakten en lekkere assists kregen. Gelijk opgaand begin met een 6-4 na 10', daarna werden de Peltse Duivels ontbonden, en ging het naar 11-5 (15') en 12-6 (20').
 
Sporting - Sasja : 14-8
De eerste goal was voor Sasja daarna volgde een reeksje van 4 Neerpeltse goals, naar een 4-1 na 5'. Sporting controleerde en bij Sasja was het vooral de nummer 7 die de tegengoals voor zijn rekening nam, met uiteindelijk 7 van de 8 treffers.
6-3 na 10', 10-5 na 15', 14-8 20'.
 
Uilenspiegel - Sporting : 15-17
Opnieuw een sterke start van Nelo, 2-4 na 5', 5-10 na 10', doorwisselen en zo werd het toch nog een beetje spannend, 11-15 na 15', een Nick die enkele belangrijke ballen pakte, daarom ook nog even een laatste TO, met 35" op de teller en een 15-16 stand, even wisselen en terug de puntjes op de "i" zetten,  15-17 na 20'.
 
Sasja - Sporting : 9-12
Sasja goed mee in de beginfase, 2-4 na 5', 4-6 na 10', daarna Sporting langzaam controlerend en doorwisselend, om naar 6-10 in 15' en 9-12 eindstand te gaan.
 
 
8 op 8, niet slecht, na de winterstop recupereren we Jonas, en kunnen we er weer allemaal vol tegenaan. Ondertussen ook nog een goed herstel aan "Uil" Beau gewenst. Een gedeelde eerste plaats met Hasselt, veel beter dan vorig jaar, nu volhouden ! 
 
 
Uilenspiegel - Sasja : 12-10
Sasja - Uilenspiegel : 9-9, goed volgehouden van Sasja, met een man minder (gekwetste) bijna de hele match, toch gelijk ! Chapeau !
 

Miniemen 2 van Sporting gaan winnen in St Truiden

Published in J16 Nieuws
%PM, %18 %625 %2018 %15:%Nov
De eerstejaars miniemen van Sporting zakten zondagmiddag af naar Sint-Truiden. Wegens een judo-tornooi in de nieuwe hal, nog eens in de oude, maar vertrouwde sporthal van het atheneum, werden we verwelkomd door wie anders dan : Chantal Martens !
 
De miniemen begonnen sterk aan de match, sprokkelden een kleine voorsprong bij elkaar, maar moesten creatief zijn door de mandekking. Dit werd deels goed opgevolgd, maar toch was er ook onvoldoende beweging en creativiteit. Afin de rust in met een 11-12 voorsprong.
 
Daarna zou het nog een beetje bibberen worden, St. Truiden verkleinde het kloofje, kwam zelfs op voorsprong, en pas op het einde begon Sporting de gaten te vinden in de (fluo)gele verdediging, zo werd er uiteindelijk gewonnen met 21-23.
Voldoende werkpunten om weer mee te nemen naar de trainingen en op naar de volgende match ! Proficiat !
 
Aan Tibe wensen wij een spoedig herstel van de polsbreuk gisteren ongelukkig opgelopen tegen Hades !
Page 1 of 35

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64