De kadetten van Sporting speelden afgelopen zaterdag hun uitgestelde match tegen Tongeren.

 

De eerste helft was gelijk opgaand, vooral Michiel en Karel trokken hier de trein, aangevuld met Luka, Beau en Karl.

Bij Tongeren waren dat vooral Viktor (broer van Arthur) en Joran.

10' 4-3, 20' 8-6, 30' 11-11

 

De tweede helft was er bij momenten geen houden aan Seppe, die maakte alleen een reeksje van 4, samen met Michiel, en hielp daarmee langzaam maar zeker zijn ploeg aan een voorsprong. Kapitein Karel nam zijn verantwoordelijkheid bij de 7 m's en trok zijn ploeg ook in verdediging mee over de streep. Zo kregen we een eindstand van 28-24.

10' 17-16, 20' 23-21, 30' 28-24

 

Woensdag 1 mei de terugwedstrijd, opnieuw tegen Tongeren dus, en dus laatste match in de Limburgse competitie.

 

Daarna volgt zaterdag de laatste VHV-speeldag in Uilenspiegel, en kunnen we ons langzaam maar zeker opmaken voor de Vlaamse finales op 19 mei in het Dommelhof waar de J18 tegen Hasselt zullen spelen.

De voorlaatste speeldag bij de VHV J18

 

Sinds oktober werd al aangegeven dat dit een moeilijke speeldag kon worden voor sommige ploegen omwille van afwezigheden (Rome-reizen, vakanties ...) .  Verzetten bleek toen moeilijk, tot men deze week plots toch wilde verschuiven naar het "reserve weekend", last minute is dat allemaal niet te doen, ook wij speelden met een ongewone veldbezetting, dus afwachten. Tongeren moest door spelerstekorten echter forfait geven.  Sporting speelde (en organiseerde) dan deze verkorte speeldag in het Dommelhof.  Sporting trommelde last minute en onverwacht ook nog even coach Bjorn op, merci Bjornia.
 
Eerste match tegen Hasselt.
Initia met de betere start en naar een 0-3 in de 5', Mathijs met de eerste Peltse goal na 6', Sporting klampte aan, tot 3-6 in de 10', Hasselt kon via Robbe V iets te gemakkelijk vanaf de rechterhoek scoren, maar deze eerste wedstrijd werd het dus niet, een vijftal paal shots, twee gemiste (gepakte) 7m's .... afin Sporting drong nog aan maar strandde op 8-10. We noteren wel de 3 x 2' in een kwartier voor een Hasseltse speler Albrecht, dat hadden we nog nooit gezien op 20' wedstrijd.
 
Dan de tweede match.
Sporting was deze match iets beter bij de les, bleef de hele match op (een lichte) voorsprong, Nick pakte zijn ballen in doel, nu deden Robbe (3), Door (3), Luca (1) en Mathijs (1) hun goals in het zakje en zo werd met 6-8 gewonnen.
 
De finalisten in deze VHV J18 waren al bekend, Sporting speelt dus in Pelt op 19 mei tegen Hasselt.

 

De miniemen van Sporting speelden tegen HCO/Hades.
 
 
Vandaag de eerstejaars aangevuld met Sverre en Alexander.
De youngsters zijn al enkele weken goed bezig en deze lijn werd opnieuw knap doorgetrokken vandaag.
Sporting stond sterk in aanval  en verdediging, bouwde al snel een voorsprong uit 7-5 na 10', 17-10 na 20' en een ruststand van 21-14.
De tweede helft drong de tegenstander nog even aan, maar Sporting hield de controle, en bij momenten werd heel knap de vrijstaande speler gevonden en naar hartelust gescoord : 26-19 na 10', 34-23 na 20' en eindstand 40-27.
 
Smets Lukas, Stollman Sverre 6, Desloovere Wout 2, Spooren Tiebe 8, Rutten Thomas, Winters Tibe 3, Desloovere Mathijs 1, Van Gompel Thomas 5,  Joosten Kyan, Deekens Nils 10, Lambrecht Alexander 4 
Op zondagmorgen stond de match van de kadetten tegen Pentagoon op het programma.
Sporting nam de betere start en ging na 10' naar een 5-2 voorsprong, Kortessem haakte aan tot 7-5, daarna denderde Sporting verder naar een 10-6 in 20', en een ruststand van 18-11.
De tweede helft eenzelfde beeld, Pentagoon probeerde verder, maar Sporting domineerde : 21-13 na 10', 29-15 na 20' en eindstand 32-18. Een verdedigend (en aanvallend) goede tweede helft dus.
Nog even vermelden dat de (onterechte) rode kaart van Seppe, door tegenstander Ruben van tafel werd geveegd.
Dat heet dan fair-play ! Chapeau.  Proficiat aan beide ploegen !

 

 

Afgelopen zondag trok de M19 naar Hamont om het daar tegen Uilenspiegel en Schoten op te nemen. De eerste wedstrijd was tegen Uilenspiegel. We wisten vooraf dat dit een moeilijke tegenstander zou worden, maar begonnen toch met goede moed aan de wedstrijd. In het begin hielden we nog stand, maar na een paar minuten moesten we toch toegeven aan het geoliede spel van Uilenspiegel. De eindstand was 14-2. Na deze wedstrijd mochten we onze hoofden niet laten hangen, want er kwam nog een heel belangrijke wedstrijd tegen Schoten. Schoten was een haalbare kaart en na de peptalk van Wout, begonnen ze aan de wedstrijd. Schoten zat NeLo de hele tijd op de hielen, dus werd het een zenuwslopende match. Gelukkig wisten de speelsters de verdediging regelmatig te verrassen met enkele fraaie schijnbewegingen. De eindstand was welverdiend 6-8. Een dikke proficiat!

De kater na de misgelopen Limburgse bekerfinale van zaterdag is deels weggespoeld. De komende weken zullen ze stevig mogen trainen, want volgende maand staan Schoten en Uilenspiegel weer op het programma in de VHV-competitie !

 

Kadetten Sporting Nelo halen in de VHV 8 op 8, en plaatsen zich twee speelrondes voor het einde reeds voor de Vlaamse Finale ! Proficiat mannen ! Tegenstander wordt meer dan waarschijnlijk Hasselt !
De M19 meisjes kunnen zich ook nog plaatsen, dus misschien twee Peltse ploegen in de finales die de club zal organiseren op zondag 19 mei ! Kom op dames !
 

 

Zondagmiddag speelden de JM12 tegen St -Truiden.

Het werd één verlies en één gewonnen wedstrijd : 5-4 en 4-5 (5-1)

Merci aan Edita en Violetta voor het fluiten, deze allereerste keer, ze hielden zich goed staande, ook dankzij bijsturen vanaf de zijlijn door Bjorn en ondanks de (al dan (eerder) niet terechte) opmerkingen > leren is fouten maken, niet fluiten is stilstaan !

 

 

Later op de middag was er nog een matchke tegen Gingelom : 3-3 en 1-7 (4-2)

SR Patrick leidde deze match, de coaches Joeri en Rob hadden zo een drukke zondag !

 

Proficiat aan alle ploegen.

 

Zaterdag speelden de JM12 van Sporting de dubbele confrontatie met Pentagoon Kortessem.
 
Eerst speelden ze tegen de M12 van Pentagoon.
Deze wedstrijdjes werden vlot gewonnen, het werd 12-0, 10-1 en 6-2.
De meisjes Maud en Janne scoorden, en bij de jongens was dat Matthies, Door en Jules.
 
Daarna het andere ploegje tegen de jongens van Kortessem.
Kortessem won het eerste nipt (2-3), Sporting daarna nipt het tweede met 5-4, het laatste werd 3-11.
Hier waren het vooral Rune en Jules die scoorden, samen met de allereerste competitiegoal van Wout !
 
Proficiat aan de spelers/speelsters, coaches Robin en Rob keken tevreden terug.
 

 

Zaterdag 26 januari speelde de M19 de terugmatch tegen Bilzen. Het was ook de eerste match zonder Lene, dat maakte het extra spannend. De meisjes begonnen goed en zo stond het al snel 5-0 voor Neerpelt. Enkele aanvallen en penalty’s van Bilzen later stond het 7-3. Maar de M19 herpakte zich weer en zo werd het 12-5 aan de rust. Na de rust werden er vele doelpunten gemaakt vanop 9m, tegenaanval en door de hoeken. Dit vergrootte de kloof. Zo stond het na een tijdje 20-9. Bilzen scoorde nog enkele keren maar Neerpelt won uiteindelijk overtuigend met 28-12.

Op naar de volgende match! Verslaggeefster, speelster en Black Arrow ter plaatse: Elise Aerts!

 

De J18 reisden zaterdag ook naar de Vlaanders af,  de miniemen speelden in Gent, de kadetten gingen Schoten en het plaatselijke Roeselare partij geven.
Met deze week vrijdag een Chrysostomos (en dus vermoedelijk enkele houten koppen) en daarbij enkelen die zaterdagmorgen pas van skivakantie met school terugkeerden (en dus niks getraind) werd dit de meest onvoorspelbare ontmoeting....
 
Schoten - Sporting Nelo : 6-11
Eerste match startte om 16.00 hr tegen Schoten, een redelijke start, gezien de omstandigheden. Het was Kapitein Karel die de eerste nette. In de beginfase klampte Schoten goed aan, op het einde nam Sporting echter afstand. 5' : 2-3, 10' 3-5, 15'4-6 een tussenspurt van Door (3x) en Robbe (1x)  en naar een 6-11 met de laatste goal van Luca.
 
Roeselare - Sporting Nelo : 8-12
Deze match ging Sporting nu vliegensvlug van start met Seppe, Mathijs en Robbe, met na 7' een droge 0-6, de veer al snel wat gebroken bij de tegenstander en gecontroleerd uitgehandbald, 10' 2-9, 15' 4-11 en einde dus 8-12.
 
Sporting Nelo - Schoten : 14-9
Ook dit begin was spannend en dus gelijkopgaand : 5' 3-2, 10' 7-5 met vanaf de 15' opnieuw een reeksje van Karel, Door, Robbe, Beau en Seppe. Waaronder een knap vliegertje, om met een 14-9 te eindigen. 
Nog even de sportiviteit van coach Roel (Schoten) benadrukken : in de eerste match verontschuldigde hij zich al voor een zware fout (niet bestraft, buiten een 7m), in deze laatste wedstrijd nam hij na een andere fout, zelf zijn speler even van het veld (zo hoort het ook als er niet wordt ingegrepen door de leiding) dus zeggen wij chapeau !
 
Sporting Nelo - Roeselare : 12-5
Simon was mee met de Roeselaarse Liga-ploeg, een ongewone Peltse startopstelling, die gaf Roeselare een 0-3 voorsprong na 3', dan toch maar de poppetjes geschud, en dan een geweldige reeks van 9 doelpunten zonder tegengoal, mede dankzij onze keepers en verdedigingswerk, en dus van 0-3 naar 9-3 in de 14', opnieuw controleren en 15' 11-4, beide kanten scoorden daarna nog 1x.
 
Roeselare - Schoten : 11-9
Schoten - Roeselare : 8-9
 
Vandaag stond de verdediging er ook weer, met achteraan ook onze sluitstukken Simon en Nick, waar de basis van de aanval werd gelegd.  Een paar vandaag door de muur, enkele ertegen, maar de 8 punten binnen, gelukkig, je weet maar nooit na zo'n week en weer op naar de volgende speeldag !
Proficiat mannen, blijven gaan !

 

Page 1 of 36

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64