×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

Bouwcenter - Sporting NeLo

Published in M14 Nieuws

Op zondag 23 maart werden we om 12u00 in het Nederlandse Bouwcenter verwacht. Wegens de verre afstand moesten we om 9u45 vertrekken wat natuurlijk bij enkelen niet echt in de smaak viel. Gelukkig hadden de meisjes een voorbeeldige trainer die altijd vroeg gaat slapen. Eenmaal iedereen aanwezig aan het College konden we vertrekken. Wegens blessures, de kortkomende examens en verkoudheden konden we toch rekenen op 7 man. Het ging zowel fysiek als mentaal een zwaar partijtje worden.

Daar aangekomen konden we een half uur op voorhand omkleden en ging het licht van de sporthal een kwartier voor de wedstrijd aan. De trainer hield zich bezig met het opwarmen van de keeper van dienst (Heleen), terwijl de anderen met bal zich warm liepen. De scheidsrechter was aangekomen, het was showtime. Ruby op Lhoek, Anoek op linkeropbouw, Tirsa op spelverdeler, Dorien op rechteropbouw, Elise op Rhoek en Fleur op pivot. C'mon!

De wedstrijd was uitstekend begonnen. Het snelle spel van Neerpelt in aanval en de daarbijkomende gemaakte afspraken van Tirsa creëerden gaten in de verdediging van de thuisploeg. Deze werden vooral gebruikt door Dorien en Tirsa. Verdedigend liep het prima, Dorien nam alle communicatie op zich waardoor het 5 minuten voor tijd 2-9 was in het voordeel van Neerpelt. Jammer genoeg leden we 3 minuten voor tijd concentratieverlies en moesten we nog 2 doelpunten slikken. Met geen enkele wisselspeler kunnen we natuurlijk geen nieuwe krachten inzetten. Tijdens de rust werden er enkele tactische besprekingen doornomen. Deze worden uiteraard niet gepubliceerd.

De tweede helft begon minder furieus als de eerste. Bouwcenter had een oplossing gevonden voor onze verdediging en kwamen er door dankzij veel loopwegen zonder bal van zowel hoek als opbouw. Er werd minder gecommuniceerd waardoor enkele speelsters van Bouwcenter vrij konden shotten op 6-meter. We zaten in een dipje en voelden dat we de controle over de wedstrijden aan het verliezen waren. Ze kwamen ineens heel kortbij, 7-10. Kort gezegd, de trainer was niet meer zo tevreden en dan wordt er wel eens geschreeuwd. In Nederland gebruiken ze geen time-outs en we waren genoodzaakt om verder te spelen met coaching vanaf de zijkant. Af en toe toch een niet te onderschatte situatie voor de coach. De speelsters van Bouwcenter konden enkel scoren door vrijworpen vanaf 9-meter. Een simpele drie-mansmuur en 1 shotter bleken voldoende voor bijna alle doelpunten in de tweede helft. Aan ons om dit af te blokken, al was dat niet zo simpel door het lengteverschil. Bij ons broeiden er enkele mooie aanvallen. Blokjes van Fleur - die nog meer gebruikt moeten worden- , snelle tegenaanvallen per 3 en afstandshots van Tirsa uit de loop. Ondertussen waren we 15 minuten verder in de tweede helft en gingen we over naar een 3-2-1 verdediging. Dit wierp zijn vruchten af, want Bouwcenter vond geen weg meer naar ons doel. Wij daarentegen wel aan de overkant en kregen opnieuw controle over de wedstrijd. De laatste 20 seconden gingen in, maar een doelpunt kon er niet meer bij. Eindstand: 8-13.

Puike prestatie van dit gesnoeid team! Dit was tevens onze laatste wedstrijd in de Nederlandse competitie. Bedankt aan alle ouders en begeleiders die dit mogelijk hebben gemaakt! In de reguliere Belgische competitie hebben we nog 2 topwedstrijden voor de boeg, thuis tegen Meeuwen (zaterdag 29 maart om 14u30) en uit in Sint-Truiden in April. C'mon les rouges!

Verslag geschreven door de coach

More in this category: DHC Overpelt - Sporting NeLo »

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64