M19 van Sporting tegen HV Mic (Valkenburg)

Published in M16 Nieuws

Afgelopen zaterdag stond er voor de M19 weer een thuiswedstrijd op het programma.
Na het onverdiende verlies van vorige week waren we gebrand op een overwinning, maar het beloofde weer een pittige wedstrijd te worden.
De match ging gelijk op. Onze dames voerden enkele mooie nummertjes uit, enkel misten we wat scherpte vanop hoek. De dames van Mic daarentegen presteerden vooral goed in afstand shots. We probeerden dit op te lossen door over te schakelen naar een 3-3 verdediging maar hierdoor kreeg de tegenpartij veel gaten. Hun topschutster vast zetten was de ultieme oplossing. Zo konden we terug bijbenen en de score van 3-6 verhogen tot 6-6. Ook kreeg de tegenpartij 2 keer 2 minuten gefloten waardoor we ons welgekende nummertje 'overtal' vlekkeloos konden uitvoeren. We gingen rusten met een stand van 8-6.

We begonnen de 2e helft zeer goed met enkele mooie combinaties met pivot. Het was duidelijk dat wij de touwtjes in handen hadden het eerste kwartier, de tegenpartij zou zeer lastig tot scoren komen. De stand werd 14-10. Door een gebrek aan concentratie wisten de dames van Mic het doel alsmaar meer terug te vinden. De spanning werd groter en groter. We konden de overwinning echt niet meer uit handen geven. De laatste minuut ging in en wij stonden slecht 1 goal voor op de Nederlanders, die in aanval waren. Hun coach pakte nog een ultieme time-out 20 seconden voor het eindsignaal om hun tactiek te bespreken. Wij wisten echter al wat ons te wachten stond en uitstappen was de boodschap. Het ultieme shot kwam vanop hoek, maar dit werd uitstekend afgeweerd door Lio.
De wedstrijd werd afgefloten en dus was de overwinning binnen.

"Een mooie wedstrijd tegen een evenwaardige ploeg", aldus de trainer.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64