M19 Sporting Nelo – De Sprint (Deurne-NL) : 31 – 20

Published in M19 Nieuws

M19 overklast Nederlandse "De Sprint"

 

Na de verliespunten in het Nederlandse Deurne tegen deze ploeg waren we benieuwd wat het ging geven op eigen veld in onze Hubertus arena.

Op een of andere manier zijn onze jonge Dames M19 op eigen terrein steeds een klasse apart. Door de afwezigheid van 4 van onze M19 amazones werd de hulplijn bij de M17 ingeroepen.

Resultaat was een Elise die in het doel ging, ons “Lio” was geveld door ziekte. Zou dit goed gaan ?, een M17 veldspeler in het M19 doel? Ze zag het helemaal zitten, met gevoelens van enthousiasme en zenuwachtigheid begon ze er aan.  En ze speelde een dijk van een match tussen de palen ! Ook Jolien en Rune waren van de partij.

En zo starten ze, en wat voor een start!! Na 13 minuten stonden we 9 – 1 voor en dit tegen een ploeg waarvan de meeste dames in de eerste ploeg staan bij Sprint! En niet dat ze slecht speelden, maar onze verdediging stond er gewoon. Ons Hanne “de tank” verdedigde als een blok beton. Dorien, Leen en Anouk stonden op de tippen van hun tenen te verdedigen en als ze maar iets in de buurt kwamen, was het pats boem en klaar. Ons hoeken Edita en Tine verdedigden heel breed en zetten hun spel telkens stil. Maar het waren vooral onze tegenaanvallen die het afmaakten. Onze trainingen hierop maken echt het verschil. We sloten de eerste helft af met een 17 - 8 stand.

De dames van De Sprint waren duidelijk aangeslagen en hadden dit niet verwacht. Dit was een heel andere ploeg dan ze thuis hadden gezien. Keihard in verdediging en fysiek niet kapot te krijgen.

De tegenaanvallen bleven maar doorgaan. Af en toe eens een adempauze van de Coach met een Time-out.

Net zoals in de eerste helft stapten de Nederlandse dames fel uit, opdracht was gewoon om 10 bal te spelen, bewegen dus. En dat werkte. Leen en Dorien sneden als nooit gezien, resultaat was dat Jolien en Hanne plaats kregen om te scoren. Onze systeemspelletjes werkten mooi en gaven mooi handbal te zien.

Waren er dan geen slechte punten, toch wel. Nog iets teveel technische fouten, balverlies maar de afwerking was al een stuk beter.

3 gele kaarten en 3 maal 2 minuten verder sloten we de wedstrijd af met een 31 -20.

Duidelijk was dat deze ploeg uit Nederland niet opgewassen was tegen onze mix van M17 en M19, het snelle spel, tempo en keihard verdedigen maakt van onze ploeg een klasse apart.

Onze dames maken duidelijk vooruitgang! Vooral op fysiek vlak steken ze erbovenuit. Dit verschil zie je goed in de 2de helft.

Met terechte trots kunnen we tegen onze M19 dames zeggen PROFICIAT !! en daar horen ook de M17 bij !

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64