Koel, maar vastberaden : de M19 van Sporting !

Published in M19 Nieuws

Sporting Nelo - MIC (Meerssen-NL) : 18-12

 

Onze dames M19 mochten thuis aantreden tegen M.I.C.

 

Door tal van redenen hadden we problemen om onze troepen samen te brengen, zo waren we met net genoeg om de strijd aan te gaan. Onze jonge garde van de M17 hadden op dat moment een uitwedstrijd, dus die versterking was uitgesloten. Gelukkig vonden 2 van onze dames toch nog de mogelijkheid om mee te doen tegen deze Nederlandse uitdager.

 

M.I.C. had een goede bank om te wisselen, maar we waren er zeker van dat onze fysiek op een goed peil staat om dit tot een goed einde te brengen. Op geen enkel moment heeft deze Nederlandse ploeg ons kunnen in gevaar brengen. Nochtans  speelden ze niet slecht, maar door onze goede verdediging waren ze gedoemd tot  afstands-schoten. En als er iemand is die dit dan aan de achterkant dichthoudt, dan is het onze keepster Lio. Prachtige wedstrijd schrijft ze op haar naam. 

 

Net zoals vorige week stond onze verdediging er, en met af en toe een time-out om de troepen even tot rust te brengen zaten we fysiek goed. De technische fouten van vorige week waren er, maar de koppigheid en de vastberadenheid van onze Sporting amazones doet menige ploeg de das om. De rust in met 10 -7 , nog niet gedaan dus.

 

M.I.C. begint goed aan de wedstrijd en door een aantal snelle fases laten we ons even doen, maar kleiner dan een 3 punten kloof kunnen ze het gat niet dichten. Door mooie combinaties en een prachtig spel op pivot door Hanne blijven we op voorsprong. Leen trekt de boel op gang en Dorien werkt op haar manier de doelpunten af. Verrassing van de dag is toch wel ons  “Edita”. Het werk op spelverdeler door de afwezigheid van Anouk doet ze goed. Zowaar gaat ze shotten vanuit stand en scoort ze. En volgens ons heeft ze vleugels gekregen. Prachtige goal met een fenomenale sprongkracht !

 

En ineens slaat de wedstrijd om. Is het omdat de Nederlandse dames tot het besef komen dat ze ons niet aankunnen? Hadden ze misschien gedacht een gemakkelijke overwinning te behalen?

 

Deze dames waren lastig en begonnen onze M19 te slaan en te duwen. Ons Hanne krijgt zowaar een beentackle op de grond. De wedstrijd slaat om in een oog om oog, tand voor tand-spel.

 

Gelukkig was de zoemer niet ver meer vandaag en sluiten we de wedstrijd af met een 18-12 stand.

 

2 punten binnen in de Nederlandse competitie.

 

Onze Sporting M19 dames blijven me elke keer weer verbazen. De koelbloedigheid en het kopke gebruiken in zo'n wedstrijden is niet simpel. Ook al speel je met een beperktere ploeg, de volharding om te winnen zit er steeds in.

 

Alweer proficiat dames !

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64